Press - Småföretagarnas Riksförbund

Här är kommunerna som stöttar sina småföretagare!

​Småföretagarnas Riksförbund ser med glädje på den kreativitet och samarbetslust som etablerats mellan många kommuner, kommunala bolag, regioner och länsstyrelser och småföretagare. Den stöttning och de insatser som görs kan visa sig ovärderliga och leder till en win-win situation i dessa allvarliga tider.

Läs mer »

Förslag för att Sveriges småföretagare ska överleva Corona

​För några veckor sedan såg Småföretagarnas Riksförbund att Corona pandemin kommer att göra djupa avtryck i konjunkturen och därmed sätta landets mikroföretagare i mycket svåra utmaningar. Vi lämnade då förslag på stödåtgärder som vid snabbt införande skulle kunna skapa betydligt bättre förutsättningar för de minsta företagen att klara av den nu akuta krisen.

Läs mer »

Så räddas småföretagsamheten i andra länder

Småföretagarnas Riksförbund har i olika sammanhang pekat på bristerna i de nyligen presenterade krispaketen. Paketen är mera till nytta för storföretagen. För småföretagen är värdet starkt begränsat. Den viktigaste problematiken, intäktsbortfallet, lämnas opåverkat.
Det finns gott om exempel i vår omvärld på insatser för småföretagen som är till större hjälp än vad vi ser i Sverige.

Läs mer »

Löneveckan – En vecka som kan ge krisinsikt på riktigt!

Nu är det lönevecka och vi befarar att löneutbetalningarna till mikroföretagare med anställda kommer tära extra hårt denna månad. Av riksbankens 500 miljarder ansökte endast sju banker 60 miljarder för den första omgången, och dessa pengar kommer prövas enligt sedvanlig kreditprövning. Uppskjutande av arbetsgivaravgifter, F-skatt och moms riskerar att bli en rejäl skuldfälla med väldigt hög ränta.

Läs mer »

Landets småföretagare uppmanar regeringen – straffa inte familjeföretag i Corona krisen!

Corona slår nu stenhårt på hela samhället och en grupp som i Sverige drabbas väldigt hårt är den breda och samhällsbyggande basen som finns i landets småföretagare. Småföretagarnas Riksförbund har handen på småföretagarpulsen och vi kan tala om för landets ledning att konkursvågen har nu börjat: dagligen pratar vi med medlemmar som har eller planerar sätta företaget i konkurs.

Läs mer »

​Bikupan – samlad information för småföretagare om Corona

Vi befinner oss i en unik och allvarlig situation som ställer höga och utmanande krav på Sveriges småföretagare. Därför lanserar vi nu Småföretagarnas Riksförbund Bikupan, en digital samlingsplats där småföretagare kan hitta relevant information om det som berör företagandet i effekten av Corona.

Läs mer »

För att skapa bättre förutsättningar.

Bli medlem