Småföretagarnas Riksförbund

Välkommen till vårt forum

Här hittar du manualer, blanketter för nedladdning och svar på frågor dygnet runt. Vi på supporten finns online mån-tors 7.30-16.00, fre 07.30-12.00. Är vi inte online är du välkommen att skicka ett mejl. Behöver du juridisk rådgivning och prata med en jurist?– Kontakta kansliet på chatten eller ring till oss på 042-34 28 50.

Juridik

Mitt bolag har fått ett inkassokrav, vad ska jag göra och vad kan hända om jag varken betalar eller bestrider?
Kan ett konkursbolag eller dess styrelse bli skyldigt att betala lokalhyra efter ett konkursbeslut? Kontrollbalansräkning har inte upprättats.
En leverantör har lämnat in en konkursansökan mot vårt bolag och tidpunkten för konkursförhandling har meddelats. Vad kan vi göra och förvänta oss?
Kan jag som ägare i ett aktiebolag göras personligt ansvarig för hanteringen eller eventuell misskötsel av bolaget vid eventuellt obestånd, skulder, konkurs mm.?
Om bolaget inte betalar en faktura i rätt tid, måste det då betala dröjsmålsränta?
Ett aktiebolag är skyldig mitt företag ca 25 000 kr för beställda varor. Vad kan jag göra? Gå till kronofogden först? Eller själv sätta dem i konkurs?
Vi fick ingen betalningspåminnelse innan inkassokravet erhölls. Får det gå till så?
Mitt företag har kommit in i en liten svacka och fått svårt att betala skulderna. Jag tror dock på företaget, finns det något alternativ till konkurs?
Jag sitter som styrelseledamot i ett AB och äger alla aktier. I början satsade jag eget kapital men verksamhet gick minus från första året och nästan hela det investerade kapitalet förbrukades. Vad är mitt eventuella ansvar om företaget går i konkurs
Jag undrar vad preskriptionstiden är för att fakturera en vara eller tjänst till ett annat företag? Hur lång tid efteråt kan man fakturera?
Visa alla

Sociala medier

Jag har inte kommit igång med att använda sociala medier i mitt småföretag ännu. Jag vill ha hela min strategi klar innan jag startar men jag blir inte färdig och nöjd med den. Har du förslag på vad jag ska göra?
Vad betyder hashtaggen #ffse som jag ofta ser på Twitter och varför ska man använda den?
Jag tänkte snart ta semester och undrar nu hur jag ska jag göra med mina sociala mediekanaler inklusive min blogg, när jag är ledig?
Jag bjöd in till ett event som upprepade sig ett antal gånger på Facebook och jag hade taggat en massa människor. Hur ska jag hantera detta?
Vad kan jag tänka på om jag vill kombinera att gå på fysiska event och synliggöra det mycket i sociala medier samtidigt?
Jag har råkat ut för en del kritik i sociala medier kring mitt småföretagande. Jag tycker att det känns jobbigt och jag skulle gärna vilja ha lite tips på hur jag kan hantera detta.
Jag har en fin hemsida men skulle även vilja starta en gillasida på Facebook för mitt småföretag. Hur gör jag för att starta gillasidan?
tycker att det verkar spännande med livestreaming via Facebook. Hur gör jag?
Jag har noterat att det sprids många virus och bluffinlägg på Facebook och i andra sociala medier. Vad kan jag göra för att undvika att klicka på detta samt vad ska jag göra om jag råkat ha gjort det?
Måste man följa tillbaka när någon följer en på Twitter? Jag är ganska ny där och nu har någon jag inte vet vem det är börjat följa mig. Vad ska jag göra?
Visa alla

För att skapa bättre förutsättningar.

Bli medlem
Den här webbplatsen använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Läs mer här.