Press - Småföretagarnas Riksförbund

Överst på önskelistan – verkliga företagsreformer

Årets julklapp till alla småföretagare borde vara att leverera gedigna och verkliga företagsreformer som gör det tryggt, enkelt och lönsamt att driva företag i Sverige.
1. Minskat regelkrångel – Gör det lätt att göra rätt
2. Sänk arbetsgivaravgifterna – Ta bort den allmänna löneavgiften
3. Slopa sjuklöneansvaret för mikroföretagare – Detta kan vi tillsammans hantera

Läs mer »

Dubbelt så många män driver företag jämfört med kvinnor

Kvinnor utgör endast en tredjedel av alla företagare i Sverige. Det vill Siv Öberg, Småföretagarnas Riksförbund ändra på och uppmanar kvinnor att lita på sin förmåga.
– Det gäller att våga stå på sig och ifrågasätta regler och lagar som missgynnar dig. Det finns många fördomar mot kvinnor som är egenföretagande. Att det bara är hobbyverksamhet till exempel, säger Siv Öberg.

Läs mer »

Populära evenemanget Attitydresan firar två år i Höganäs

I två år har Attitydresan skapat en mötesplats för småföretagare, politiker och tjänstemän på olika platser i Sverige. Den 25 november firar det populära konceptet från Småföretagarnas riksförbund sitt jubileum i Höganäs.
– Vi vet att vi gör skillnad, säger Ingrid Ohlsson, projektansvarig för Attitydresan.

Läs mer »

Har småföretagare råd att skaffa barn?

I ett internationellt perspektiv är den svenska föräldraförsäkringen mycket generös – om du är anställd. För många småföretagare väntar en byråkratisk snårskog innan du får den lagstadgade ersättningen som du har rätt till som nybliven förälder.

Läs mer »

Med löften som stag, faller allting omkull

Januariöverenskommelsen har som ambition att hålla de löften som undertecknats. Men med löften som stag riskerar allting falla omkull. När Småföretagarnas Riksförbund gått igenom punkt för punkt ser vi att en mycket viktig punkt för landets mikroföretagare har förbisetts. – Fler ska kunna bli företagare genomför en kraftig förenkling av beskattning och regelverk för mikroföretagande.

Läs mer »

Försäkringssystemet diskriminerar småföretagare

Företagare som är sjuka kan inte vara borta från arbetet under en längre tid, eller överhuvudtaget, då det kan innebära en ekonomisk kris.
– Är jag borta har jag ingen inkomst, och måste dessutom betala både min egen och mina anställdas sjuklön. De marginalerna finns helt enkelt inte, säger Siv Öberg, egenföretagare och styrelseledamot i Småföretagarnas Riksförbund

Läs mer »

Egenföretagare vs egenanställd – detta är skillnaden

På senare tid har det vuxit fram ett nytt sätt att driva egen verksamhet. Flera finansbolag erbjuder nu entreprenörer att bli egenanställda genom dem och hjälper till med fakturering och bokföring. Lars Strömberg från Småföretagarnas Riksförbund reder ut skillnaderna mellan att vara egenföretagare och egenanställd

Läs mer »

Svårt för nysvenskar att starta eget företag

Många som flyttar till Sverige tycker det är svårt att komma ut på arbetsmarknaden. För att förbättra integrationen i samhället behöver det skapas bättre förutsättningar för nysvenskar att komma i arbete. Att hjälpa nysvenskar att starta egna företag är ett sätt att få fler i arbete och samtidigt växla upp integrationen in i samhället.

Läs mer »

För att skapa bättre förutsättningar.

Bli medlem