Sociala medier

nina_faq

 

Vill du veta mer om hur man kan optimera sitt småföretagande genom sociala medier?

Nina Jansdotter, entreprenör, PR-konsult och expert på sociala medier svarar på medlemmars frågor.

 

Sociala medier

Jag har inte kommit igång med att använda sociala medier i mitt småföretag ännu. Jag vill ha hela min strategi klar innan jag startar men jag blir inte färdig och nöjd med den. Har du förslag på vad jag ska göra?

SVAR: Jag hör det ganska ofta från småföretagare att man vill veta exakt hur man ska göra i sociala medier innan man har loggat in där och enligt min erfarenhet är det väldigt svårt. Sociala medier är så komplexa med så många nivåer av möten mellan människor så det är i princip omöjligt att greppa det sociala spelet som utomstående där man inte själv deltagit på festen. Enligt min erfarenhet så lär man sig detta bäst genom learning by doing och inte genom att planera för mycket.

Jag förutsätter att du ändå har en grundstrategi klar och att du vet lite ändå vad det handlar om eftersom du verkar vara noggrann och strategisk och då har man oftast väldigt bra koll. Sedan är det ju självklart en nödvändighet att du vet vem du är och vad du vill med ditt företagande i stort och att du därför också har en grundplan för hur du brukar marknadsföra dig i olika andra sammanhang än i sociala medier. Det som dock är viktigt att tänka på är att sociala medier är just sociala och man bör tänka på det och inte bara bomba ut annonser.

Mitt råd är att fast du inte har hela din strategi klar ännu så registrerar du dig på den sociala community eller plattform som du tycker verkar mest lockande även om du inte exakt vet om det är på just den som din största satsning kommer att ske. Samtidigt som du flyttar in där så följer du några småföretagare från din egen bransch eller närliggande som har varit med ett tag och vet vad de gör. Använd dem som inspiratörer som du kan benchmaka dig emot. Börjar lite neutralt och försiktigt och testa dig fram. Undvik att ge dig in i politiska debatter och så vidare för det är kring dessa ämnen som det brukar kunna hetta till och då är det bra om du är lite mer van vid hur det fungerar.

Permalänk 0 0

Hur gör jag när andra taggar mig på facebook mot min vilja?

Det är ett par facebookvänner som hela tiden taggar mig i för mig ointressanta blombilder med godmorgon och godnatt och och liknande som jag inte vill ha på min sida eftersom jag mest är på Facebook som företagare och inte så mycket som privatperson. Jag har inte nämnt något om detta till de som gör så för jag vill inte skapa ovänner heller. Vad kan jag göra?

SVAR:Vi har alla olika syfte med att vara med i sociala medier som i detta fallet Facebook. Det finns inga rätt och fel vi vill bara ha ut olika saker. Därför är det bra och viktigt med att du är tydlig inför ditt nätverk med vad du själv ha för strategi så att andra förstår det.

Så hur ska de veta att du inte gillar i blombilder om du inte berättat det. Faktum är att många verkligen gillar att någon säger god morgon – även de som är småföretagare. Det är inget som direkt stör ditt varumärke heller om de inläggen får ligga kvar, men det väljer du ju själv hur du gör.

Först och främst behöver man veta vilket ens eget syfte är och huvuddragen i sin strategi. Vad man vill och inte vill med sitt nätverkande. Sen är det bara att börja kommunicera det mer tydligt på Facebook och eller på andra sociala medier där du är aktiv. På Facebook där du är finns det flera sätt du kan kommunicera din önskan i detta fallet. Du kan börja skriva allmänna statusar om hur du rent allmänt vill nätverka på Facebook och då nämna att du ogillar att bli taggad i den typen av mer privata bilder och inlägg som du nämner och hoppas att många läser, samt även de du nämner så att de förhoppningsvis fattar vinken och slutar.

Ett annat sätt som är lite tuffare är att passa på skriva att du inte blir taggad i kommentar just direkt under ett sådant inlägg som du inte vill ha på din sida. Då ser vännen det och andra detta också. Ännu bättre tycker jag dock att det är för ditt nätverkande om du inte vill bränna broar och bryr dig om personen är att du skickat ett PM direkt till honom eller henne och förklarar din ståndpunkt på ett rakt och ärligt sätt.

En del väljer att direkt ta bort personen som vän och då kan inte han eller hon lägga upp något på din wall.

Du kan även koppla in funktionen att du får gransaka alla taggar. Vilket innebär att du får granska alla tagningar av ditt namn och välja vilka du ska godkänna och som då får synlighet på din sida eller ej. Men då gäller det alla inlägg och du kan inte säga ja till några som du litar på. Detta kan minska flödet något, speciellt för dig som inte är uppkopplad hela tiden. De flesta vill nämligen ha snabb respons när man lägger in något på Facebook. Desto mer begränsningar man har desto långsammare flöde kan det oftast bli så det får du fundera på. En del blir sura över de som tar för sig för mycket och klampar på med ointressanta grejer eller för mycket reklam och blockerar de personerna. Den funktionen ska mer var en yttersta nödfunktion anser jag.

Det är viktigt att hela tiden komma ihåg att andra inte är tankeläsare och alla är vi olika och har olika syfte och mål med vår medverkan i sociala medier.

Permalänk 0 0

Hur kommer jag igång som småföretagare på Instagram och vad är det för fördelar med att vara där?

SVAR: Instagram är en plattform som växer väldigt kraftigt. Alla plattformar kan för den delen användas för marknadsföring och nätverkande för småföretagande. På Instagram är fokuset kring bilder, så därför passar det bra för dig som gillar att ta foton med din mobil och eller kamera. En bild säger mer än tusen ord och det talesättet säger en hel del. Många småföretagare säger att de valt just Instagram som huvudplattform för att kommunicera för att de menar att där kan man få ut mest tillbaka för den tiden man lägger ner. Det går snabbt att ta en bild och ladda upp den.

För dig som är ny på Instagram råder jag dig att skapa en profil först för att sedan surfa runt lite för att få inspiration och lär dig av hur andra gör. Sedan ska du självklart hitta din egen väg på det vis som passar dig och ditt småföretags varumärke. Lägg upp några bilder först på prov utan krav att det måste ‘ge’ så mycket tillbaka, bara så att du kommer igång. Det snabbaste sättet att få följare är att du börjar följa andra, gillar och kommenterar deras bilder. På så sätt blir andra nyfikna på dig och vad du lägger upp. Du behöver även ha en bra profilbild, gärna en ansiktsbild. På sociala människor följer vi gärna hellre människor än logotyper. Skriv en kort säljande presentationstext också där du berättar vem du är och vad du gör i ditt småföretag och varför man ska följa dig, samt länka till hemsida och så vidare. Att du är närvarande på Instagram är viktigt om du ska nå framgång. Minst en bild i veckan behöver du ladda upp. Gärna minst en om dagen. Du ökar genomslaget om du lär dig använda hashtaggar som förstärker ditt budskap. Det är roligt att kunna följa någon ”bakom kulisserna” så växla mer reklaminriktade inlägg med bilder där du delar med dig av det som händer i din vardag. Experimentera med olika vinklar på bilder och ljussättningar etcetera. Efterhand kommer du att bli bättre och bättre på att ta bra bilder. Givetvis ska du också svara de som kommenterar och gillar bilder hos dig.

Permalänk 1 0

Vad kan jag tänka på om jag vill kombinera att gå på fysiska event och synliggöra det mycket i sociala medier samtidigt?

SVAR: Det är kul och utmanande att gå på event och samtidigt se till att de du nätverkar i dina sociala medier också får ta del av det. Speciellt i de fallen då det är spännande event, som andra också skulle vilja vara med på och då kan det upplevas generöst av dig att du passar på att dela med av det som händer på ett medryckande sätt, som gör att andra också kan vara ”där” genom det du delar med dig av.

Det är självklart viktigt att du har hög närvaro på eventet så att du inte missar viktiga kontakter på plats alternativt går miste om viktig information om det är föreläsning eller liknande som du deltar på. Skämt åsido men ibland när jag är på mingel så önskar jag mig en klon eller två. Just därför att jag både vill prata och få kontakt med intressanta personer på eventet samt fortsätta att ha dialog med mina följare på nätet.

Det är viktigt för första intrycket att du är närvarande i de möten som du gör och då kan det bli negativt om du håller på med mobilen precis hela tiden. Om du tar upp mobilen mitt i att du pratar med någon så kan den personen verkligen känna sig dissad vilket är synd när du tänkte nätverka live också. Då kan det vara en bättre strategi att fokusera intensivt på att bara mingla en stund och sedan dra sig undan lite och kolla sociala medier, posta bilder etc.

Sedan kan du även utnyttja tillfället att synas att du är på plats tillsammans med du kom dit med eller träffar. Till exempel groupies, gruppbilder, kan vara en kul grej och en chans för dig att synas med ditt ansikte i ett annat flöde än ditt eget och på så vis öka reklamvärdet. Alla gillar dock inte att vara med på bilder som läggs ut i sociala medier och här kan det ibland bli en krock mellan de som är väldigt kommunikativa och vana att vara med på bilder och de som inte är det. Det kan vara god kutym att fråga någon och visar bilden innan, om det är ok att du lägger ut och den och taggar dem. En del kan för den delen vara rätt fåfänga och verkligen bara vilja att bilder där de tycker att de ser bra ut läggs ut. Och visst får man välja det själv. Så som sagt, alla har inte samma strategi vad gäller bilder i sociala medier så att fråga är en bra väg så du inte bränner kontakter du får på mingel genom att göra fel enligt deras syn.

Permalänk 0 0

tycker att det verkar spännande med livestreaming via Facebook. Hur gör jag?

Jag tycker att det verkar spännande med livestreaming via Facebook och jag har sett en del småföretagare hålla sig framme och använda den tekniken så jag skulle också vilja hänga på den trenden. Hur gör jag?

SVAR: Du har rätt i att det är spännande med tekniken att enkelt kunna livestreama till sitt nätverk på Facebook, ofta med hyfsad kvalitet. Det som är en förutsättning är dock att det är okej uppkoppling för annars fungerar det inte alls så att man komma igång,. Alternativt blir det störningar med flimrig bild eller så kopplas sändningen ner och så behöver man börja om igen om man vill fortsätta. Vilket självklart är ett störningsmoment både för både en själv och publiken.

Det som lockar många att titta på livestreamade filmer är just att det är live och att man då får en känsla av att vara med när något spännande händer som om man är med på plats. Att det är oredigerad och mer lik verkligheten och skapar en mer autentisk känsla, än när någon suttit och redigerat.

De som filmas brukar enligt min erfarenhet bli både bli extra nervösa men även extra taggade att göra bra ifrån sig på ett bra sätt men det är kanske inget att börja med om du är väldigt ovan vid att stå framför kameran eftersom många ser om du gör misstag. Å andra sidan så är det enligt mig ofta bättre och testa och göra misstag i sociala medier än att vara så rädd att göra fel att man håller sig själv för mycket tillbaka och därför inte når ut till sitt nätverk med sitt budskap.

Facebook premierar de som livestreamar genom att ranka upp de filmerna högt i flödet. De vill nämligen att fler blir nöjda och prövar den tekniken, vilket är en indikator på att de vill konkurrera med andra plattformar som också erbjuder den tjänsten samt att de vet att detta engagerar många inloggade och de vill ju att vi interagerar mycket eftersom då stannar vi kvar längre samt tittar in oftare.

Det jag tycker är kul är att se när människor loggar in och när de börjar trycka på gilla för då kommer det en massa tummen upp ikoner liksom flygande över bilden samt att man kan läsa namnen på de som loggar in vilket jag upplever inspirerande. Att man kan följa vem som är ens publik och läsa av responsen direkt när man håller på.

Permalänk 0 0

Hur kan jag använda sociala medier för att synliggöra mig själv när jag ska delta i ett viktigt mingelevent?

Hur kan jag som småföretagare använda sociala medier för att synliggöra mig själv innan jag ska gå på ett mingelevent som är viktigt och jag vill ha ut mycket av?

SVAR: När du ska gå på ett event och mingel av olika slag är precis som du nämner bra att passa på att synliggöra dig själv och ditt företag, redan innan eventet ska äga rum. Detta är något som jag har noterat att många missar. Det kan till exempel handla om att du lägger ut en status där du skriver att du ska gå på xx och undrar om det är någon mer av dina kontakter i sociala medier som också ska gå dit.

Ligger eventet uppe på Facebook är det bra om du går in där och skriver några rader om dig själv och att du ser fram emot att träffa de som ska mingla och tacka värdarna för inbjudan. Förhoppningsvis så är det fler som hakar på då och också presenterar sig och på så vis kan ni lära känna varandra lite innan eventet. När jag brukar arrangera event och lägger upp inbjudan som en eventsida på Facebook så brukar jag alltid be de som anmält sig att presentera sig själva så att de börjar ”förmingla” som jag kallar det. Jag är förvånad över hur få som brukar haka på min uppmaning, för det är ju ett enkelt sätt att skapa goodwill att åtminstone bara säga hej och tacka för inbjudan.

Titta även på deltagarlistan över vem som ska dit så att du kan förbereda dig på vem du absolut vill passa på och haffa tag i under minglet så att du inte missar dem innan de gått hem. Detta är speciellt viktigt på stora och viktiga affärs och företagarmingel med personer som du vanligtvis inte stöter på i andra sammanhang. Då gäller det att utnyttja tiden väl. Kanske vill du också redan innan kolla upp deras profiler lite så att du på så sätt har mer förhandsinfo om vem de viktiga deltagarna som du gärna vill knyta närmare till ditt nätverk är. Att du fått veta mer om dem gör också att du enklare kan se vad ni har för gemensamma nämnare i intressen och personer som ni båda känner och på så vis kan det vara lättare att komma igång med samtalen med dem på plats. Information ger ofta ett försprång i nätverksbyggande. Självklart ska du inte verka som värsta stalkern som googlat personen både bak och framlänges i flera timmar, men de flesta blir lite smickrade över att du vet vem personen är.

Att bjuda in andra till event som är offentliga på sociala medier som Facebook brukar också vara populärt – om eventtypen ligger i linje med din småföretagarväns intresse såklart. Kom ihåg att duktiga nätverkare generellt sätt har mycket har fokus på andra i sitt nätverk och har inte bara sina egna mål i sikte.

 

Permalänk 2 0

Hur mycket tid måste jag lägga på sociala medier i veckan om jag som är småföretagare ska bli framgångsrik där?

SVAR: Bra fråga. Det beror på många faktorer men bra att du förstår att det rent krasst handlar om tiden du lägger där för framgången kommer sällan av sig själv varken på eller utanför sociala medier. Det går i och för sig att planlöst lägga i princip hur mycket tid som helst i sociala medier. Tiden kan så att säga bara rinna iväg utan att det faktiskt ger så mycket mätbara resultat om du så att säga bara lallar runt utan att du faktiskt ”jobbar” där.

Bättre då att är i sociala medier lite mer strategiskt så att din närvaro inte bara blir som en paussyssla från andra uppgifter i ditt företag. Minst några timmar i veckan krävs det för att bygga och underhålla sitt nätverk i sociala medier och gärna utspritt över veckan så att du kan lika in och se vem som kommenterat och svara dem samt att du ger dig in i det sociala spelet hos andra. Desto fler plattformar du vill närvara på desto mer tid får du ofta lägga. Sedan går det ju också att jobba upp sin skicklighet att tidseffektivt kommunicera på ett sätt med ord, bild och film så att budskapen får genomslag och spridning.

Permalänk 0 0

Jag tycker att det går väldigt trögt med Twitter. Kan du ge tips?

Jag tycker att det går väldigt trögt med Twitter men jag känner att jag måste vara där inom min nisch som småföretagare. Jag vet dock inte riktigt vad jag ska skriva och får dåligt samvete när jag låter bli. Jag har lättare för min kommunikation på Instagram till exempel. Kan du ge tips?

SVAR: För det första är jag väldigt tveksam till det  här med att du anser att ”måste” vara på just Twitter. Då blir jag nyfiken på vad det är du jobbar med. Kanske något som knyter an politiskt eller så och då förstår jag att du har ett visst behov av att vara på Twitter då det är den största sociala plattformen för att diskutera just politik, men nu spekulerar jag då jag inte vet vilken nisch du jobbar i. Oavsett vilken nisch så spelar det egentligen inte, enligt min erfarenhet så stor roll var du kommunicerar om du är aktiv och närvarande och tillför något som nätverket där anser ha ett värde för dem.

Men eftersom du nu frågade om Twitter så ger jag dig några kom-igång- tips ändå.

Följ fler personer på Twitter och se vilken ton och takt dom har. Att var observatör är jättebra om man känner sig osäker. Vi kan lära oss mycket genom att se och observera hur andra gör. Även om du inte ska göra precis som andra så kan du hämta tips och inspiration av de som är duktiga och har många följare. Efter hand kan du bli mer aktiv och testa dig fram. En del blir hjälpta av att sätta upp ett mål om hur många inlägg om dagen eller i veckan de ska skriva och sedan håller sig till det, men det passar inte alla. En del blir bara stressade av den typen av krav på sig själv och måste vänta till de att de har ett nyhetsrelaterat ämne eller liknande som de vill haka på. Alla är vi barn i början. Träning ger färdighet. Förhoppningsvis går det lite lättare efterhand när du ser att det fungerar.

Det kan också vara som jag säger att Twitter är inte din kanal utan du ska hålla dig till och utveckla dina strategier för att nå ut ännu mer på Instagram som du nämner går mycket lättare.  Är det sedan fortfarande mycket stort motstånd när du ska twittra och det inte släpper efterhand du lärt dig mer och testat,  så tänker jag att det kanske inte är just den plattformen du ska lägga mest tid och energi på. Det ska mestadels vara lätt och roligt när man jobbar med sociala medier, tycker jag och för att lyckas måste man ofta lägga mycket tid. Känns det mest motigt så är det lätt att man inte loggar in. Det finns så mycket tuffa uppgifter en småföretagare har på sitt bord ändå och skippa det dåliga samvetet för det dränerar dig bara på energi och kreativitet. Du är bra och duger oavsett.  Lycka till.

Permalänk 0 0

Hur bygger man förtroende på sociala medier inom sin expertis som Småföretagare?

Hur bygger man förtroende på sociala medier inom sin expertis som Småföretagare om man inte har någon hög utbildning och tagit examen inom ämnet. Kan jag då ändå kalla mig för expert om jag har lång erfarenhet och kunnande inom min nisch och verkligen brinner för min grej?

SVAR: När jag läser din fråga så kommer jag och tänka på något som jag läste som Stephen King sagt någon gång. Don´t tell me, show me.  Härligt att du brinner för din grej och har lång erfarenhet. Det kommer man ofta långt med idag om man är bra på att synliggöra sin kompetens. Att vara aktiv i sociala medier av olika slag är ett sätt som småföretagare kan nå ut med vem man är och vad man kan. Det finns många småföretagare som har läst långa utbildningar och har fin examen som inte visar sin expertis på ett speciellt bra sätt i sociala medier. När man vill nå framgång i sociala medier som småföretagare handlar det mer om att på alla möjliga vis visa att man kan det som man säger att man kan, istället för att man hänvisar till examina som man har. Att ha lång erfarenhet räcker långt. Följarna och de presumtiva kunderna har ju ingen nytta av att du gått någon utbildning om de inte märker att du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

Visa alltså upp vad du går för i ord och handling, så kommer de som följer märka att du kan och brinner för din grej och vilja följa dig och få kommer att be dig visa examensbetyg eftersom det framgår att du är kompetent och kunnig. Dela med dig av handfasta tips, råd och inspiration. Gärna i punktlisteform för det brukar uppskattas då det är lätt att ta till sig tipsen även för de som läser på mobildern, vilka är väldigt många idag.

Gör det på det viset som du tycker är bäst och roligast. En del entusiastiska småföretagare har just nu stor framgång med enklare videofilmer där de filmar sig själva och delar med sig av inspirerande råd av olika slag där de handgripligen visar upp vad de kan.

Mindre snack och mer verkstad helt enkelt. Lyft gärna fram berättelser om hur du fått dina erfarenheter och dela gärna med dig av misstag du gjort också så blir det mer autentiskt och många kan känna igen sig att man kan lära sig av det mesta som kommer i sin väg om man har de glasögonen på sig.

Du kan även låta någon nöjd kund skriva en referens och rekommndera dig och din expertis på till exempel din blogg, hemsida eller på LinkedIn. Eller dela inlägg i andra sociala medier som till exempel Facebook från nöjda kunder om och när de skriver något om att de är nöjda med din insats. Som väl är så handlar det ofta mycket om vad man levererar som småföretagare idag och mindre om hur man har fått sina expertkunskaper, även om det förvisso kan växla från nisch till nisch.

 

Permalänk 1 0

Ibland vill jag att endast de närmsta och inte kunderna ska se mina inlägg. Hur gör jag?

Jag är aktiv på Facebook både som företagare och som privatperson och jag postar det som hör till företaget som offentliga statusar och det som jag bara vill att de närmsta och inte kunderna ska se postar jag bara så att de ska ses av mina vänner. När jag postar till vännerna bara så brukar jag påpeka att de inte ska dela det vidare, vilket en del gör ändå, frustrerande nog. Vad ska jag göra åt saken, för det har inte hjälpt att jag har blivit arg.

SVAR:

Mitt goda råd till dig. Skriv ingenting i en status på Facebook som du inte vill ska spridas, även om du bara postar till dina vänner och skriver att det inte får spridas.  Det fungerar inte så i sociala medier att alla lusläser allting och följer ens direktioner. Speciellt inte de som inte känner dig personligen. Det är dömt att misslyckas att försöka hålla statusar hemliga på en social plattform som denna, för de flesta är ju vana vid att det är spridning som man vill ha.

Så att inte vilja ha spridning på sin vanliga sida är ovanligt och många kommer att bli förvånade över den typen av statusar. Speciellt om du är företagare och annars vill att saker ska spridas. När du sedan vill att någon ska dela grejer så kan de ju bli osäkra på vad de får dela och inte och låta bli även om du uppmuntrar att denna gången, i det du skriver nu vill du gärna ha spridning på. Som du förstår skapar sådant ofta förvirring.

Dessutom så är det många som har noll koll på skillnaden mellan om man postar offentligt eller till vänner, så då behöver du först utbilda alla i ditt nätverk om det först så att de hänger med på vad som är vad, vilket jag har märkt är i princip omöjligt då okunskapen är stor. Alla vill helt enkelt, inte lära sig så mycket mer heller, speciellt inte de privatpersoner som inte har så stor nytta av att lära sig sociala medier som vi som är företagare är. Företagare har ju generellt sätt mer att vinna på att bli mer kunniga omkring det tekniska på Facebook och i andra sociala medier eftersom det finns pengar att tjäna om vi lyckas med det.

Däremot så om du har postat ett inlägg till bara dina vänner och någon trycker på delaknappen så syns det inlägget bara för era gemensamma vänner, vilket kanske kan lunga dig något, så ingen skada var skedd i det fallet du använde den typen av sekretess.

Sedan kan ju andra skärmdumpa och spara och eller dela vidare allt som skrivs vare sig du skrev det bara till vänner eller i en personlig chatt, så återigen, Det är bäst att bara skriva sådant som du vill ska kunna läsas av många andra än den eller dem som du skrev till i ditt ursprungliga inlägg. Det är helt enkelt säkrast så.

Permalänk 0 0

Jag har blivit lurad av ett företag. Jag funderar på att hänga ut dem i mina kanaler – men kan det slå tillbaka på mig och mitt företag?

Det är ett företag som har lurat mig och flera andra också för den delen. Jag funderar på att hänga ut dem med namn i mina stora kanaler i sociala medier? Ska jag det eller kan det slå tillbaka på mig själv som småföretagare anser du?

SVAR: Bra att du väger för och nackdelar innan du hänger ut någon i dina kanaler – oavsett om personen eller personerna förtjänade det eller ej för precis som du funderar över så kan det också slå tillbaka på dig själv och ditt företagande.

Det finns nog ingen småföretagare som inte blir lurad någon gång oavsett om man skrivit avtal eller inte med någon kund eller samarbetspartner. Visst är det lätt för oss som har stora nätverk i sociala medier att tänka tanken att hänga ut någon med namn, men det finns också många nackdelar med att göra det. Till exempel att man skapar en upptrappning, där en andra också hänger ut dig tillbaka och så har man kanske en riktigt smutsig pajkastning inför många av era följare.

Sådana fighter kan visserligen vara spännande för de som följer och skapa mycket trafik till dina kanaler, men det kan lätt spåra ur och du själv får badwill och att alla inte alls håller med dig varken i sak eller att du handlar rätt när du hänger ut andra, som kanske har en helt annan version av vem som lurade vem. En del kändisar har blivit kändare genom att sätta igång bråk och kritisera sina kollegor eller konkurrenter i branschen men man får själv välja om det är den vägen som man vill gå för som sagt, det kan bli negativt rykte för dig också. Det är ju en väg att gå om du är beredd på att stå upp och slåss, ibland under en lång tid. Det beror ju också på hur mycket annat du har att göra, för det tar mycket energi och tid att bråka.

En del kanske blir rädda för att göra affärer med dig eftersom om det går snett så blir de offentliga slagpåsar. Sedan har vi den djupare filosofiska delen. Jag kommer att tänka på ett citat från bibeln ”Den som är utan skuld kaster första stenen”. Nästa gång kanske det är du som gjorde fel och det kanske inte var något medvetet du valde men någon kanske ändå kände dig lurad av dig.

Är det pengar som du vill kräva och få rätt i så finns det ju andra kanaler som kan vara effektivare för det ändamålet, som till exempel, inkassoföretag, kronofogden eller tingsrätten.  Ibland kan det för den delen vara effektivt att i alla fall hota med uthängning om inte fakturan blir betalt eller företaget på andra sätt gör rätt för sig. Bara för att man säger att man ska göra en sak så behöver man ju inte fullfölja det.

Det är viktigt att efter vad det i så fall är för syfte, med att du namnger någon negativt på nätet. Är det för att få någon form av revansch? Är det för att få betalt? Är det för att varna andra? Är det för att stå upp för sig själv för att fler har lurat dig innan och nu är du trött på det och vill statuera ett exempel så att ingen lurar dig igen när de ser att du tar bladet från munnen och berättar historien högt? Ja, det kan finnas många anledningar till att man vill outa någon, så börja där. Att man hänger ut någon ska heller i så fall absolut ingenting du gör i affekt, en dag när bägaren rinner över utan mer som ett medvetet beslut där du vägt plus och minus och har en strategi för eventuella motangrepp.

Ytterligare en aspekt som jag vill ta upp är att om du går ut med att du blivit lurad så kommer det vara många som kanske kommer att tycka att du varit dum och naiv som till exempel inte skrivit vattentäta avtal. Att du verkar mindre kompetent själv som inte tagit referenser och så vidare. Det ger ofta inget riktigt proffsigt intryck att inte själv ta kontroll över situationen och att du inte kunnat lösa den på annat sätt än att skapa en offentlig historia av händelsen. Men återigen, du kanske tycker att du vill bjuda på att du inte varit proffsig själv i alla led och att du nu lärt dig något.

Många säger att de vill hänga ut personer därför att de vill varna sina småföretagarvänner för bedragare och det är en tanke som jag verkligen kan förstå. Då kan man ju välja att skriva privata meddelanden med varningar hellre än att skriva ut bluffarnas namn öppet i sociala medier.

Sedan har vi detta med att personen eller personerna du hotar med eller till och med går så långt att du hänger ut dem, i sin tur kan hota dig med ärekränkning och att du illvilligt har skadat deras varumärke. Nu är det så att i praktiken så är det svårt att driva sådana case i domstolen därför praxis har blivit så att det krävs mycket bevisbörda från deras sida samt man menar att offentliga personer, som till exempel en företagare med stora kontakter i sociala medier, får tåla att bli granskad och kritiserad. Det hör också till demokratin att man får lov att yttra sig negativt om andra människor, om man upplever att man har rätt och man inte medvetet ljuger och förvränger fakta. Det ska gå långt innan någon faktiskt blir fälld för förtal idag.

 

Jag har själv aldrig skrivit ut någon bluffares namn eller företag offentligt men jag har flera gånger beskrivit situationen men då också anonymiserat den. Då blir det historier som också har kunnat ge intressanta debatter och lärdomar både för mig själv och de som läst och kommenterat vad jag skrivit. Det kan också vara en väg för att själv sätta ord på det jobbiga och på så vis ventilera lite och få lite empati och omsorg av de du umgås med på nätet.

Permalänk 0 0

Varför väljer man att ta bort någon som vän på Facebook?

Jag är småföretagare och lägger mycket tid på att nätverka i olika forum, dels för att bygga varumärke samt för att få nya kunder och dels för att jag är social och tycker att det är kul att lära känna nya människor. Jag erkänner att jag är lite känslig för när någon väljer att ta bort mig som vän på Facebook. Varför väljer man att ta bort någon som vän? Vilka är de vanligaste anledningarna?

SVAR: Tack för en spännande och intressant fråga som det inte är helt lätt att svara på för det finns så många anledningar till att man väljer att avsluta vänskapen på Facebook. Det första jag tänker på är att många småföretagare, inklusive mig och uppenbarligen dig också, så använder vi sociala medier i våra arbeten. Detta gillar inte alla de som är där bara på sin fritid. Då har vi lite olika syften som ibland inte matchar varandra så bra. Om vi som är småföretagare klampar in för hårt och blir för kommersiella i det vi postar på Facebook så kan det mer uppfattas som vi bara är där för att sälja och göra business och inte för att umgås vilket gör att en del inte vill vara vän längre. Nu vet jag inte om det är fallet just att någon tagit bor just dig men det kan vara en anledning. En annan vanlig anledning är att man anser att vännen inte är tillräckligt aktiv med att kommunicera med en. Att du aldrig eller sällan gillar och kommenterar något av dennes inlägg. Vi är sociala varelser med behov av att bli sedda och bekräftade och känner man sig osedd så kan det vara en anledning till att man då inte vill ha den vännen mer i sin vänlista. För oss som har stora nätverk kan detta givetvis vara väldigt svårt att hinna med att kommentera hos alla var och en men här behöver vi ändå försöka göra så gott vi kan och interagera med så många som möjligt eftersom det är väldigt viktigt med dialog och inte bara monolog.

En annan anledning till att det blir sura miner på Facebook är att man inte vill läsa den andres statusar om politik i tid och otid. Speciellt om man inte delar den politiska åsikten i fråga. Just politik kan bli en väldigt het potatis så om man som småföretagare i hög grad vill debattera politik så anser jag att man bör ta sig en funderare innan angående för- och nackdelarna med detta.

Vi har som sagt olika syften med att vara på Facebook. En del småföretagare och andra gillar att koppla av med spel av olika slag där. Om de som inte gillar att spela får en massa spelförförfrågningar så kan detta också vara en anledning till att en del av vännerna trycker på unfriend. Likaså om man upplevs tjatig med att generellt sätt skriva samma typ av statusar utan variation hela tiden.

Nu finns det till och med en app heter ”Who delated me on Facebook” för den nyfikne. Denna skapar en lista med dina vänner, som den senare jämför med statusen när du kollar upp listan nästa gång. Då ser du vem som inte längre valt att vara din vän. För den modige småföretagaren, så kan man ju om man vill lära sig mer om nätverkandet på nätet, faktiskt ta sig tiden att fråga den som tagit bor en som vän. Om man kan stå ut med att få negativ feedback, vill säga. Sedan kan det ju vara så att personen i fråga till exempel valt att bara vara vän med de närmsta och inte mer flyktiga bekantskaperna. Orsaker till att man minskar sitt nätverk kan vara många och bäst är att inte ta saker och ting så väldigt personlig anser jag. Det blir konflikter av olika slag hela tiden på Facebook och på nätet överhuvudtaget. Det är lättare att vara kaxig framför en skärm än ansikte mot ansikte och det är för den delen helt omöjligt att vara alla till lags.

Permalänk 0 0

Vad betyder hashtaggen #ffse som jag ofta ser på Twitter och varför ska man använda den?

SVAR:  Hashtaggen #ffse står för Follow Friday Sverige och används när du vill tipsa om ett svenskt konto på Twitter, som du tycker är bra av en eller annan anledning och som du vill rekommendera dina följare att också följa. Den används bara på fredagar och som du säger är det en ganska vanlig hashtagg som många nätverkare använder.

Att använda den hashtaggen är ett trevlig sätt att uppmärksamma någon som du tycker tillför dig mycket. På sociala medier, inklusive Twitter ger det bra nätverkskarma att lyfta fram andra. Speciellt när man inte räknar med att få något tillbaka. Det brukar man för delen få när man är generös. Kanske inte nödvändigtvis exakt av just den som du lyfte fram men definitivt generellt sätt i långa loppet. Pröva att använda #fffse och tagga någon som du tycker är värd den, tillsammans med en kort motivering varför, nästa fredag så får du se vad effekten blir. Även kända Twittrare brukar bli glada av att bli omnämnda så. Att glädja andra ger mycket glädje tillbaka och förhoppningsvis får du själv vara med om att någon tipsar om dig någon fredag. Givetvis kan du även tipsa om att någon borde följa något trevligt konto utan att du använder just den hashtaggen också om du tycker att det passar dig bättre. Det finns många sätt att nätverka på.

Permalänk 1 0

Måste man följa tillbaka när någon följer en på Twitter? Jag är ganska ny där och nu har någon jag inte vet vem det är börjat följa mig. Vad ska jag göra?

SVAR: Man måste självklart ingenting på sociala medier och där gör du helt som du själv känner för. Det handlar mycket om vilket syfte du har med din medverkan som småföretagare på Twitter. Visst är det på ett sett trevligt när tittar in hos varandra och läser varandras inlägg. Att man för en dialog och inte använder forumet som en megafon är en grundförutsättning för att nå framgång som småföretagare på både Twitter och i andra sociala medier också för den delen. Det som skiljer Twitter från till exempel att ha en personlig profil på Facebook och kommunicera från den är att på Twitter är det ett mycket öppnare nätverkande och vem som helst kan följa vem man vill, utan att man känner denne och är ‘vän’ med redan, sedan tidigare. Det är en av tjusningarna med Twitter, att man kan snabbt kan bredda sitt nätverk och lära känna nya människor och företag och lära sig nya intressanta saker av dem. Sedan kan man ju inte följa och läsa vad precis alla tweetar om.

Kolla in profilen som började följa dig och läs lite vad han eller hon skriver för typ av tweets. Är det inom ditt intresseområde och du blir nyfiken att läsa mer så följ tillbaka. Du kan alltid avfölja senare om du skulle bestämma dig för det. Personen som du inte ville följa längre får ingen notis om att just du avföljt, så det behöver inte vara känsligt på det viset. Självklart kommer det även att hända dig att personer droppar av som dina följare. Ett nätverk i sociala medier är inget statiskt utan lever sitt eget liv.

Är det däremot en konto som verkar vara skumt på något vis, så kan du självklart låta bli, att följa. Det finns många bluffkonto på Twitter och på hela nätet tyvärr. Likaså kan du låta bli när du finner det personen kommunicerar kring verkar ointresserat eller till och med kränkande, diskriminerande och eller stötande. Om du inte har som mål och syfte med Twitter att verkligen debattera och ge sådana profiler offentligt med mothugg. Som sagt, välj själv och testa dig fram efter vilken strategi som passar dig bäst.

Permalänk 0 0

Jag vill testa rörlig film som en del av min marknadsföring som småföretagare. Räcker det att använda mobilen? Blir det tillräckligt bra kvalité?

Jag tycker att det här med rörlig film verkar spännande och vill gärna testa det i min verksamhet som småföretagare som en del av marknadsföring  jag har ingen riktig kamera. Räcker det att använda mobilen? Blir det tillräckligt bra kvalité?

SVAR: Jag håller med dig om att det är kul att filma och något jag gör ofta i min egen verksamhet. Filmer brukar dessutom få större spridning i sociala medier än vanliga inlägg. Det är spännande att titta på film då det ger en annan upplevelse än textinlägg gör vilket kan ge många visningar på kort tid.

Mobilkamerorna har blivit mycket bättre de senaste åren och många företagare använder bara sin mobil för marknadsföringsfilmer och det fungerar helt ok. Det beror självklart på vilken typ av film det är du vill skapa. Det kan ha stora fördelar att film har en ‘dokumentärkänsla’ för då blir det oftast större intresse för att titta och sprida än om det är uppenbart att det bara är en annons.

 Även en del traditionella  reklambyråer har börjat göra lite mindre perfekta filmer av samma anledning. Att det ska kännas mer äkta och inte bara marknadsföring.

Det som brukar vara mest utmanande med att filma med mobilfilm brukar vara ljudet. Till exempel om det blåser så kan det bli raspigt vilket kan störa helhetsupplevelsen. Likaså om det är mycket bakgrundsljud. Det finns mikrofoner, men jag har själv inte så bra erfarenhet från de jag har testat men det har i och för sig varit billigare varianter.

Mitt förslag är att du prövar dig fram med din mobilkamera. Testa både att filma dig själv med och utan selfie stick, som är en billig investering. Låt även någon annan filma dig med din eller sin mobilkamera och se vilken variant som du gillar bäst.

Tycker du sedan att detta med film är jättekul och att du får bra resultat så kan du ju både köpa mer och dyrare utrustning och eller anlita filmproffs som är duktiga både på att filma och redigera. Man kan göra hur dyra och avancerade filmproduktioner som helst. Det går samtidigt utmärkt att ta filmandet steg för steg enligt min erfarenhet och du tränar dig på och hittar säkerligen det filmsätt som passar dig bäst, efter hand.

Permalänk 1 0

Jag tänkte snart ta semester och undrar nu hur jag ska jag göra med mina sociala mediekanaler inklusive min blogg, när jag är ledig?

Jag tänkte snart ta semester och undrar nu hur jag ska jag göra med mina sociala mediekanaler inklusive min blogg, när jag är ledig. Vad behöver jag tänka på? Jag vill inte helst stänga ner för jag är vanligtvis väldigt aktiv småföretagare på nätet men jag behöver definitivt varva ner tempot lite.

SVAR:  Bra att du tänker på strategier för att vara lite mer offline under semestern när du behöver varva ner. Närvaron för oss småföretagare som är på nätet kan ju som bekant bli ganska intensivt. Det kan vara lite svårt att helt go offline direkt från en rasande aktivitet, både för dig själv och dina aktiva följare. Därför är det bra om du skriver några förberedande inlägg och berättar vad som är på gång. Till exempel: om ett par dagar tar jag ett par veckors paus och åker bort och kommer därför inte att vara lika aktiv här som jag brukar.

Även någon gång under ledigheten kan det vara bra att du påminner om att du är mindre aktiv under en viss period och när du beräknas vara tillbaka, så att de vet varför du har gått under jorden. Under sommarmånaderna samt jul och nyår för den delen upplever jag att det finns en högre tolerans för att man inte generellt sätt svarar på mail och liknande samt hänger i sociala medier lika mycket som man brukar under terminstiderna.

Är det så att du ändå tänker vara online fast inte lika mycket kan det vara bra att planera lite innan, när du ska jobba med din sociala närvaro och hur mycket. En del småföretagare kan vara hjälpta av att till exempel bestämma sig för att man ska skriva ex antal inlägg i veckan eller liknande eller att man är online en timme på förmiddagen och sedan försöker hålla sig till det. Istället för som vanligt att man är online till och från under mer eller mindre under alla dygnets vakna timmar.  Här är vi olika men det kan som sagt vara bra att fundera och planera lite i alla fall så att man inte faller in i precis samma vanor direkt även under semesterveckorna när man som du anser att man behöver varva ner lite.

Vill du inte att din blogg helt ska ta semester så kan du skriva blogginläggen innan din paus så du slipper det jobbet under din ledighet. När du publicerar inlägget behöver du dock ändå ha viss bevakning för att svara på kommentarer eller liknande. Jag brukar heller inte rekommendera att man autopostar inlägg utan att i alla fall någon håller koll och för dialog när det behövs. Annars blir ju ens närvaro i sociala medier mer som en megafon, vilket inte är så bra för ditt varumärke i längden.

Man kan även be någon i ditt nätverk om hjälp att bevaka sina sociala kanaler om du inte har någon anställd du kan delegera till. Någon du litar på och som kan kontakta dig om något händer där du bör rycka in och så kan du göra likadant tillbaka en annan vecka. Det är bra att hjälpas åt. Ett annat trevligt sätt att samarbeta är att du ber någon gästblogga hos dig när du själv är ledig.

Permalänk 1 0

Bör jag som småföretagare dela olika typer av kedjebrev vidare?

Bör jag som småföretagare dela olika typer av kedjebrev vidare? Många av mina facebookvänner skriver ofta uppmaningar att kopiera och dela vidare men jag är osäker på hur jag ska göra.

SVAR: Bra att du frågar. Generellt sett så bör man vara försiktig med att dela vidare kedjebrev, oavsett syftet. Detta med kedjebrev och att man uppmuntras sprida vidare annars är man kanske ”ingen bra kompis” är ett fenomen som har funnits mycket länge, det har de flesta av oss råkat ut för i pappersform också, redan tidigare, förmodligen många gånger. Visst kan det ju finnas enstaka tillfällen då man verkligen känner för ämnet i fråga, eller bara tycker att det är en kul grej och bestämmer sig för att dela.

Detta ska dock göras källkritiskt och som sagt inget man bör syssla med allt för ofta om man vill vårda sitt nätverk på Facebook och i övriga sociala medier. Man bör ställa sig frågan vad syftet är med kedjebrevet egentligen. Om det är att ”göra gott” så kan det finnas många andra sätt som man skulle kunna hjälpa till förutom att dela vidare. Denna typ av statusar uppfattas nämligen ofta som spam (skräp) i facebookflödet. Speciellt hos de som har många kontakter på Facebook, vilket många småföretagare har. Faktum är att många med stora nätverk och som är där i första hand för att bygga nätverk och i andra hand för att det är en fritidssysselsättning ofta blir irriterade över struntgrejer och de som inte riktigt ser helheten att de tar bort de vänner som ofta spammar ner flödet med oväsentligheter som kedjebrev, tester och spel eller liknande så den risken finns också.

När många i ens flöde har delat samma sak blir det ofta tjatigt, oavsett om det inte i grunden är något fel på det som står och delas vidare. Sedan är det så att det generellt sätt är större krav på småföretagare än vanliga användare av sociala medier, då vi i högre grad använder sociala medier i vårat jobb och då förväntas vara mer professionella i vår framtoning än de som bara är där privat. Fundera över om kedjebrevsdelningarna verkligen stämmer överens med dina grundläggande värderingar, din framtoning och ditt övriga personliga varumärke?

Om du hipp som happ skickar vidare struntgrejer kan du uppfattas oseriös som småföretagare och detta spiller över så att dina kontakter kanske funderar över om du inte heller är seriös i annat du gör, vilket kan göra att badwill skapas. Det är heller inte bra att dela sådant som många andra delar. Fyll istället på med unikt material. Sådant som har ett värde för andra och inte sådant som oftare irriterar då ”alla andra” också delat samma. Att alla inte skriver och delar samma sak är grundbulten i sociala medier och det som gör det intressant för oss att vara där och ta del av nytt och inte bara samma saker överallt.

Sedan anser jag att det också är oerhört viktigt att vi är källkritiska med vad vi sprider i våra nätverk. Om vi lär oss att dela vidare i ren slentrian så kommer vi också förmodligen att dela vidare sådant som har ett propagandasyfte från någon aktör som vi inte alls vill stötta och som vi med vår verksamhet ej vill stå bakom, om vi hade tänkt oss för ett extra varv innan vi tryckte på delaknappen.

Visst gör vi alla obetänksamma saker i sociala medier, speciellt i början eller då vi är stressade och inte håller huvudet kallt. Det är helt ok att göra misstag. Då är det bara att lära sig och vara mer försiktig och eftertänksam nästa gång. Slutligen vill jag ändå balansera mitt svar ovan med att dela något i sociala medier kan göra att vi känner oss goda, att vi har gjort något. Den känslan känns bra och ska inte föraktas. Det kan göra att vi blir mer intresserade av att fortsätta göra gott och till exempel engagera sig i en fråga eller donera pengar. Då blev den första delningen startskottet på det.

Permalänk 0 0

Måste man vara positiv hela tiden när man kommunicerar om sitt företag i sociala medier?

Måste man vara positiv hela tiden när man kommunicerar om sitt företag i sociala medier? Det känns inte äkta för mig men å andra sidan så har någon klagat på mig när jag skrev en negativ status om att jag tyckte att jag jobbade i uppförsbacke under vissa delar av året och jag vill ju inte ha badwill för något som jag skriver. Vad anser du?

SVAR: Självklart kan ingen alltid vara positiv hela tiden och ej heller vi småföretagare. Det är att ha onaturliga krav på sig själv. Jag anser att det är viktigt att man har en autentisk ton i sociala medier om man ska bygga ett personligt varumärke och goodwill. Då kan man inte hela tiden vara som en glättig reklambroshyr, det är det ingen som tror på för så är inte livet för någon. Det känns mest plastigt och inger inte förtroende.

Jag retar mig alltid när någon talar om för mig att jag måste fokusera på det positiva om jag någon gång visat mig besviken över något som har hänt mig som småföretagare eller liknande. Jag bestämmer gärna själv vilket fokus jag vill när jag är i sociala medier och jag ogillar den typen av pekpinnar från följare. Jag tycker att det är bra om vi vågar visa känslor även i sociala medier, Om andra vill vara positiva hela tiden på Facebook så får de gärna det men det blir dumt när de går in och skriver att du också borde vara det, anser jag så det tycker jag att du kan strunta i.

Däremot så ska man göra detta medvetet och då kan det vara bra att undvika att skriva alltför mycket direkt när man är i affekt för då kan ens inlägg bli lite för onyanserade, fast händer det någon gång så får det vara okej det också för vi är ju inga känslokalla robotar. Däremot är det känsligare om man samtidigt namnger människor som man är arg, sur och eller besviken på för då blir det tokigt. Det är bättra att träna sig i att uttrycka saker i mer allmänna ordalag så att utan att peka ut någon specifik person. Sedan är det ju också bra att ha även andra sätt än sociala medier där man kan få prata om det som är jobbigt i ens vardag, och att man har utrymme för sig själv att landa och sortera tankar, fungera över lärdomar som man kan dra av tuffa situationer och så vidare.

Permalänk 0 0

Jag är aktiv på sociala medier. Många, som jag knappt känner, verkar ha full koll vad jag gör i min verksamhet. Vad står det för egentligen?

Jag är en aktiv och nätverkande småföretagare, som går mycket på nätverksträffar live och som också kommunicerar mycket på sociala medier, speciellt på Facebook. Jag är vän med många som i princip aldrig kommenterar eller gillar något hos mig och nog inte så mycket hos andra heller och de skriver sällan något på sina egna sidor heller. Döm av min förvåning när jag träffar dessa tysta småföretagare och släktingar, som jag knappt trodde var på Facebook. De verkar ha total koll på allt som jag gör i min verksamhet, vem jag är på möten med och så vidare. Vad säger du om det? Vad står det för egentligen?

SVAR: Ja detta fenomen känner jag väl till då jag ofta råkar ut för samma sak. Då är värt att påminna sig själv om att många av ens vänner, till och med de flesta som är med på Facebook, inte är så aktiva som du är med att kommunicera öppet, men däremot så läser de mycket ändå. Vi har ju olika syften med vår närvaro på Facebook och andra sociala plattformar och det måste få vara helt okej.

Många kommenterar mycket sällan någon annans statusar men läser ändå det mesta. För ett par år sedan när jag var med i radio så kallade jag denna Facebook-typen lite skämtsamt för ubåtar. En annan benämning är ”smygare”.  Om du har en gillasida och kollar statistiken där så ser du att generellt sett så får man mycket fler visningar än personer som interagerar och det är ju så klart lite trist på ett vis för vi är ju sociala varelser som vill prata med varandra.

Det är ju ett faktum att det tar väldigt mycket tid att vara aktiv på Facebook om man ger sig in i många diskussioner. En del vill inte lägga den tiden men de  har ändå för vana att scrolla igenom flödet och läsa statusarna som kommer upp där, det behöver inte vara konstigare än så. Du kan också välja att känna sig smickrad över att de faktiskt är intresserade av dig och det du gör. Att du får den bekräftelsen av dem när du ses att de på håll engagerar sig i dig och ditt företag och att de berättar att de följer dig. Motsatsen hade väl ändå varit värre. Att ingen bryr sig? Det kan ju vara skönt att veta att det du gör intresserar. Du ställer frågan, vad det står för och det kan du ju bara få exakt svar på om du frågar personen eller personerna i fråga. Det är ju också ett alternativ att du gör nästa gång de kommenterar något du gjort när ni träffats. Fråga då nyfiket, hur kommer det sig att du verkar läsa mycket men jag ser dig aldrig kommentera?

Hur som helst är det ju deras beslut att läsa men inte skriva så mycket och det är ju inte egentligen något du kan göra något åt annat än att om du verkligen ogillar att vara vän med någon som aldrig skriver något så finns ju alltid möjligheten att ta bort dem som vän. Om du tycker att det blir riktigt obehagligt och du råkar ut för personer som regelrätt stalkar dig så kan du självklart alltid även blockera personen. Ett annat alternativ är att du skapar olika listor med olika typer av vänner och vissa saker postar du bara till vissa och inte till alla, om det nu är någon information som du känner att du inte vill dela med dig till alla.

 

Ett annat alternativ att pröva kan vara att du kommenterar mer hos dem, om och när de väl skriver något, för att på så vis få igång mer dialog, eller att du taggar dem i statusar och kommentarer och på så vis peppa dem att bli mer aktiva. Antingen gillar de det eller så kanske de till och med tar bort dig från sin vänlista. Eller så fortsätter du bara göra din grej och försöker bry dig mindre om vem som läser eller inte.

Permalänk 0 0

Jag bjöd in till ett event som upprepade sig ett antal gånger på Facebook och jag hade taggat en massa människor. Hur ska jag hantera detta?

 Jag känner mig helt förtvivlad över att jag skickade ut en inbjudan till ett event till mitt småföretag som på något vis upprepade sig ett antal gånger på Facebook och jag hade taggat en massa människor.  Nu skäms jag för att jag har gjort fel. Hur ska jag hantera detta?

SVAR: Nu vet jag ju inte exakt vad som har hänt när du kommunicerade men jag tycker att det låter som om det kan ha varit någon tillfällig bugg i Facebooks system och som du då inte kunde hjälpa. Oavsett så är det bra om du bara gör en pudel och säger att du är medveten om att du spammat ett antal av dina vänner och kollegor och du vet inte vad som hände men du ber så hemskt mycket om ursäkt för det som hänt och önskar dem en trevlig dag eller liknande.

Alla kan göra fel i sociala medier och saker knasar sig ofta rent tekniskt enligt min erfarenhet. Ta inte så illa vid dig. Att du bryr dig visar ju att du vill lära dig och nätverka på ett trevligt sätt och det är det viktigaste. Det mesta försvinner i det stora flödet oavsett, det är svårt att nå ut och ibland är det ju en fördel. Till exempel när man skrivit något som blir fel. På det igen bara.

Permalänk 0 0

Hur hanterar jag de konflikter som ibland uppstår i min Facebookgrupp?

Jag är administratör för en grupp på Facebook som ofta spårar ut med konflikter och så vidare och jag känner att jag inte har så mycket tid som behövs för att styra upp den då jag har haft väldigt mycket att göra i mitt småföretag under en tid nu. Nu funderar jag på att på att stänga ner den men jag vet inte hur jag ska göra. Kan du tipsa? Alternativt hur ska jag göra för att diskussioner ska lugna ner sig lite.

SVAR: Att vara administratör för en grupp är ett stort ansvar som tar mycket tid speciellt om den har många medlemmar. Ingen grupp sköter sig själv så jag har all förståelse för att du inte vill lägga den tiden som krävs när du har mycket att göra i ditt småföretag. När man vill lägga ner en grupp är det dock lite mer utmanande än de flesta känner till eftersom man inte bara kan trycka på delete, utan man måste manuellt ta bort varenda medlem en och en först och sist sig själv. Så det är inget man gör i en handvändning, speciellt inte i stora grupper.

Det tar alltså sin tid att stänga ner en grupp men det har sina poänger också för en grupp är nämligen något som man skapar tillsammans med andra och inte enbart en grej som man kan driva själv även om man var den som var initiativtagare till gruppen. Jag brukar skoja om att det är tur att det är så svårt som det är att stänga ner eftersom jag har lite humör och då och då blir riktigt irriterad på när grupper spårar ur och hade det varit så enkelt så att man med en snabb knapptryckning hade kunnat stänga ner så hade jag kanske inte haft några grupper kvar.

Vad du till exempel kan göra på prov innan du stänger ner helt är att ta in en eller flera extra administratörer som hjälper dig att driva gruppen så du inte ensam bär ansvaret för att dialogen hålls på en bra nivå. Det är ju ändå i ditt varumärke gruppen drivs så det är inte bra om det blir konflikter etcetera som ingen är med och styr upp. Du kan också välja att ge bort gruppen till någon annan som du gillar och litar på och sedan gå ur som admin själv och skriva ett meddelande till gruppen att du tar ett steg tillbaka. Då kan du vara med som vanlig medlem ett tag eller gå ur helt själv och ägna dig åt annat. Ytterligare en sak jag gör ibland, fast bara under kortare perioder är att jag stänger ner gruppen för nya kommentarer och att bara admin får göra nya inlägg. Det är inget som håller i längden men kan vara bra som en markering att du sätter ner foten och då kan effekten bli att medlemmarna skärper sig.

Det kan också vara nödvändigt att blockera de som är bråkmakare och beter sig illa och inte bryr sig om de regler du satt upp för hur kommunikationen ska ske i gruppen. Ett annat alternativ är att du under en tid sätter inställningarna så att du som administratör måste godkänna alla inlägg innan de publiceras. Även det tar tid men då går du mer kontroll över de inlägg som skrivs och på så vis kan du ta över rodret och skapa mer stabilitet. Det bästa är dock att det är ett fritt flöde med medlemmar som håller god ton, men det är ibland vissa grupper ganska svårt att få till då många inte har så mycket kunskap alternativt skiter i riktlinjer och bara kör på tills de blir blockerade och då går de bara vidare och bråkar i en annan grupp. Det finns mycket att lära och lära ut här för att grupper ska fungera bättre. All heder till dig för att du försöker.

Permalänk 0 0

Är det oartigt att skriva med stora bokstäver i sociala medier? Jag ser fler som skriver på det viset.

Jag brukar skriva hela meningar i versaler och använda många utropstecken för att förstärka mitt budskap. Som småföretagare tycker jag att det är svårt att nå ut annars i flödet och jag vill gärna synas mer. Nu var det någon som sa till mig på skarpen om att det är fel och oartigt att skriva med stora bokstäver. Stämmer det? Jag ser fler som skriver på det viset.

SVAR: Jag förstår att du upplever att det är svårt att nå ut med ditt budskap i det enorma flödet på sociala medier för det stämmer. Många konkurrerar om utrymmet att höras och synas. Att kommunicera på det sättet som du gör är dock inte rätt sätt att gå anser jag. Som beteendevetare och expert på kommunikation på sociala medier kan jag säga att det ofta upplevs som lite för aggressivt och inte professionellt av många människor, att ha flera utropstecken och eller frågetecken på rad. Som vanligt finns det även regler som har undantag men oavsett vad så tillhör det generellt sätt oartig nätetikett, även om jag har noterat att fler skriver så.

Att du dessutom skriver hela ord eller speciellt långa meningar med VERSALER innebär att man SKRIKER ut orden och det är upplevs heller inte trevligt utan kan snarare skapa badwill för dig och ditt företag. Ofta önskar jag att det fanns möjlighet att kursivera eller fetmarkera ord som man vill förstärka men den möjligheten finns ju tyvärr inte – än i alla fall. Den del gör så att de skriver istället skriver m e l l a n r u m när de vill poängtera något och det kan fungera ibland likaså att *stjärnmarkera* ord om man vill ha ytterligare förtydligande än att man använder ”citattecken” jag säger nja till dessa varianter. Oavsett vad så får ska man inte överanvända dessa.

Då och då kan man visst använda versaler men det ska, som sagt ej bli en vana utan sparsamt och medvetet, annars kan det bli störande. Utmaningen är att skriva riktigt bra och intressanta inlägg, som tillför värde och som skapar dialoger. Det är ett bättre sätt att synas, enligt min erfarenhet. Samma sak gäller för att överanvända olika typer av smileys. Det kan vara kul och bra ibland men inte i långa rader. Tänk på att alla kraftuttryck som utropstecken versaler förlorar sin kraft om de överanvänds.

En småföretagare som använder sociala medier som plattform för att nu ut med sitt budskap har högre krav på sig att kommunicera på ett bra sätt än helt vanlig användare som går till sitt jobb och får lön ändå även om han eller hon retar upp människor på nätet på kvällarna. En småföretagare kan i högre grad förlora på att bränna broar till de kontakter som man har lagt mycket tid, och kanske även pengar, på att skapa.

Permalänk 0 0

Hur kan man som småföretagare använda funktionen ”tillfällig profilbild” på Facebook?

SVAR: Den funktionen finns för att man ska kunna visa stöd åt något som man för stunden vill lyfta fram. Då klickar man  i att man byer ut sin vanliga bild mot till exempel ett bild som innehåller ett filter ovanpå. Exempel på detta filter är färger från prideflaggan eller med eller franska flaggan, som båda har fått mycket stor spirdning.  Att göra en sådan handling som småföretagare kan göra att du tydliggör en värdering av något slag och att du vill visa ditt stöd. Sociala medier handlar om att vi visar mer av oss som personer än i traditionell marknadsföring och det kan finnas både för och nackdelar med det. Det kan vara positivt att visa att vi hänger med i vad som händer i omvärlden och inte bara bryr oss om våra egna företag. Det kan även bli negativt då alla inte håller med om att den värderingshandling som du gör är den rätta och ibland kan det skapas konflikter kring vilken som är den rätta sidan att välja. En del småföretagare väljer att inte byta profilbild för att visa att man inte ”följer strömmen” och faller för vad de kallar för grupptryck. I all kommunikation som småföretagare är det viktigt att fundera över vem man är och vad man står för innan man ger sig in i debatter av olika slag även om syftet är gott i grunden. Allt kan tolkas och vridas och vändas på. Källkritik är bra i alla sammanhang. Vem är det som tjänar på att du väljer någon sida? Tänk efter innan du skriver, kommenterar eller delar inlägg av olika slag, inklusive byter tilll tillfällig profilbild på Facebook eller andra plattform. Vad kommunicerar ditt byte och vem kan eventuellt misstycka. Det är viktigt att veta vad du står för så att du eventuellt kan förklara dig till de som undrar.

 

Permalänk 1 0

Mitt företag har fått negativ kritik på Facebook. Jag känner mig helt knäckt. Ska jag svara eller låta det vara?

Vi har fått flera positiva recensioner om vårt småföretag på Facebook, vilket är kul för det är bra reklam för vårt lilla familjeföretag. Nu har det däremot blivit en väldigt negativ recension, någon som bara ger en stjärna samt dessutom skriver väldigt kritiskt och säger att vi har dålig service. Jag känner mig helt knäckt av detta. Vad föreslår du att jag gör nu? Ska jag svara eller låta det vara?

SVAR: Först och främst så vill jag önska grattis till att du fått flera positiva recensioner, för så länge det är övervägande positivt så är det bra. Så måste vi som är småföretagare se det, annars blir det konstigt om vi ska kräva av oss själva att vi måste driva våra företag perfekt och aldrig ha en missnöjd kund. Det har alla ibland, oavsett hur mycket vi slår knut på oss själva. Det är verkligheten. Man kan helt enkelt inte tillfredsställa alla, även om man nu skulle ha det som mål.

Det som är med recensioner på Facebook är att du som admin på sidan, inte kan ta bort ett inlägg om någon skrivit något negativt. Det kan du när det gäller andra typer av kommentarer. Vad du kan göra om det är en hatisk eller väldigt kränkande kommentar det är att anmäla inlägget och be andra göra detsamma. Nu förstår jag att inte det gällde just denna kommentaren som du frågade om men det kan vara bra att känna till det rent generellt. Sedan är det tyvärr inte säkert att Facebook reagerar så snabbt på anmälningen och ibland blir inte resultatet att de ens tar bort den men det kan vara värt ett försök.

Vad du också kan göra, är att  helt ta bort funktionen recensioner under settings. Då kan ingen längre skriva någon recension på gillasidan, varken någon som gillar dig eller inte, så det har sina för och nackdelar. Vi småföretagare får nog generellt sätt vänja oss vid transparensen på nätet och att kunder och andra kommunicerar både plus och minus om oss, våra produkter och tjänster så jag rekommenderar inte att man helt tar bort recensionsfunktionen annat än i så fall tillfälligt, under en period.

Vad gäller den kommentaren som du fått så anser jag att det kan vara värt att bemöta den, men inte på ett grinigt och otrevligt sätt utan med en trevligare ton. Skriv alltså ingenting om du har en dålig dag och eller är i affekt. Då är det bättre att låta det vara. Om man däremot undviker att ta kritiken så personligt och lyckas hålla sig lugn när man kommunicerar så kan man ofta vinna mycket. Du kan till exempel ställa klargörande frågor om kritiken är mer svepande, så att du kan förstå vad det är som ansågs gick fel och eventuellt så kan du rätta till det hela också. Vilket kan uppskattas av både kunden i fråga samt andra som läser.  Kan du se recensionerna, även de negativa, som något som kan utveckla dig och ditt företag så är mycket vunnit. Nu finns det heller inget absolut krav på att du svarar någonting alls om du inte vill. Du kan bara låta det vara också om du inte vill svara. Det bestämmer du själv. Det är en av fördelarna med att vara sin egen chef.

Har du fått en trist recension så kan du be andra i ditt nätverk som du vet gillar dig och det du gör, att gå in och skriva något mer positivt. På så vis trycks det negativa undan lite. Det kan dock se lite konstigt ut om det sker i ett direkt samband med det kritiska inlägget, för de som specialstuderar klockslagen och så vidare.

Bättre är då att du gör ett jobb och har många nöjda kunder generellt. Nu kan det vara så att man inte skriver recension bara för att man är nöjd. Då kan det som sagt vara bra att man uppmuntrar en del att skriva och tackar för att de gör det. En positiv sak du själv kan göra är att du själv skriver peppande recensioner hos andra småföretagare i ditt nätverk så kommer säkert någon av dem att göra detsamma för dig. Den som ger brukar få i nätverkande.

Generellt sätt så gäller det alltid att fylla på nätet med bra saker själv, för då märks inte de negativa kommentarerna lika mycket eftersom de då ”drunknar” i det som man själv som småföretagare har bidragit med. För de småföretagare som väljer att inte vara så mycket på nätet kan detta vara en större risk då andra kan skriva saker om en och då har man ju inte en chans att bemöta, vare sig att tacka för de som nöjda eller bemöta de som är negativa, men det är ju ett val som man själv gör som småföretagare, var man vill kommunicera om sin verksamhet och hur.

 

 

Permalänk 0 0

Jag märker att många inte verkar gilla och kommentera inlägg på Facebook, när jag skriver många i en rad. Varför är det så?

SVAR: Det stämmer att inläggen får färre gilla om man skriver för ofta. Det handlar mindre om att dina följare och vänner gillar dig och mer om hur Facebook fungerar. Om du delar eller skriver ett inlägg på Facebook oftare än med 45 minuters mellanrum, så rankas inlägg nummer två och följande ner till i princip noll synlighet, enligt algoritmerna som styr vem som får se vad av vad vi skriver. För alla som du är vän med eller som har gillat din sida som småföretagare ser inte allt du skriver, som många tror. Bomba inte ut nya statusar för ofta alltså om ni vill att någon ska läsa. Det är viktigt att vi förstår så mycket om hur Facebooks algoritmer fungerar för många blir ledsna och besvikna för att många inte gillar och kommenterar inlägg vi gör när det då handlar om att knappt någon ens såg dem. Sedan är det allltid viktigt att du som småföretagare är aktiv när du har lagt ut en status för att delta i debatten och svara på kommentarer, tacka för respons och så vidare för annars riskerar de som följer att tröttna på att du inte svarar. Ingen gillar en småföretagare som bara använder Facebook eller andra sociala medier som en typ av megafon där man bara sänder ut sitt budskap, utan att varas social så som det är tänkt att sociala medier ska fungera.

Permalänk 1 0

Ska jag censurera när det blir hätska diskussioner och påhopp på min Facebook sida?

På vissa ställen i mina kanaler på Facebook så har det varit hätska diskussioner och många påhopp och hot både mot mig och andra som har skrivit där. Jag tänker att vi alla är vuxna människor där och var och en får ta ansvar för vad de själva skriver och det är inte mitt ansvar som småföretagare att börja utöva censur. Tänker jag rätt eller fel?

SVAR: Ja på ett vis har du rätt i alla är vuxna och borde förstå bättre än att inte hota och hata varken i sociala medier eller utanför. Vi borde kunna föra diskussioner utan att det spårar ur. Nu är tyvärr inte så fallet och det är faktiskt så att du är ansvarig utgivare för dina egna kanaler i sociala medier. Så är det så att du har en gillasida som småföretagare, där någon blir kränkt så är det ditt ansvar och inte Facebook. Nu är det ingen ännu som har blivit fälld för det men det kommer säkert att bli så i framtiden, vid något tillfälle som då kan bli prejudicerande.

Att det finns lagar som man riskerar att bryta mot om man inte agerar och till exempel tar bort kränkande inlägg om någon är sin sak. Att det ser dåligt ut för ens varumärke att ha sådana inlägg kvar, oemotsagda, är en annan aspekt. Ibland kan man eller vill inte ta bort inlägg, men då bör man med kraft skriva att detta sättet att kommunicera i dina och ditt företags kanaler är inte okej alls, så att man i alla fall markerar ens ståndpunkt. Du bör tänka på dig själv som rollen av moderator, för det är du. Du håller i taktpinnen.

Jag brukar skriva hos mig att det är okej att kritisera och till och med hata mig och komma med personangrepp men inte mot andra som kommenterar i mina trådar. Där går gränsen. Ingen ska behöva stå ut med sådant i mina trådar, som jag ansvarar för.

Tyvärr har sett många dåliga exempel på när diskussioner i småföretagares grupper och sidor har spårat ut senaste tiden och det har även hänt mig. Då gäller det att man är där och håller koll när det hettar till, vilket kan vara extremt arbetsintensivt och ta tid från andra sysslor. Ibland undrar jag då om det då är värt det, all den tiden man får lägga ner men sociala medier kan ge så mycket tillbaka så jag tycker oftast att det är det ändå. Många sticker huvudet i sanden när sådant som är jobbigt händer men det är inte rätt strategi enligt mig. Använd tillfället för att kommunicera dina värderingar och så vidare i stället och rid ut stormen. Blir det tufft att sköta kanalerna då själv så be om hjälp eller anlita proffs. Det kan det definitivt vara värt när det blåser. Man lär sig mycket också i sådana situationer. Både om sig själv och andra.

Permalänk 0 0

Vad ger det som småföretagare att sponsra inlägg på Facebook för att nå ut till fler?

Jag är nyfiken på vad det ger att som småföretagare sponsra inlägg på Facebook för att nå ut till fler. Jag når inte så många längre har jag lagt märke till.

SVAR: Ja du har rätt i att Facebook har stramat åt sina algoritmer så att alla inte kan se vad du skriver på din gillasida. Så om du vill nå alla som gillat din sida och även andra så kan det vara bra att testa att sponsra ett inlägg, det vill säga betala annonspengar till Facebook för att nå ut till ännu fler. Det som är en fördel med att lägga reklampengar på facebookannonsering är att det finns goda möjligheter att skräddarsy och målgruppsanpassa inlägget.

Till exempel kan du välja kön, ålder, ort, och intressen. Du kan även välja att klicka i rutan att nå de som har gillat din sida alternativt vänners vänner. Fördelen med att välja de som redan vet vem du är att just dessa personer redan har signalerat att de är intresserade av det du gör i och med att de självmant har gillat din sida. Under förutsättning att du inte har köpt dina gillare, vilket jag bland annat av den anledningen inte rekommenderar. Dessa olika möjligheter att skräddarsy din målgrupp gör att din kampanj kan kostnadseffektivare än om du till exempel sätter in en annons i en dagstidning. Du kan även välja att avbryta, eller styra om en pågående kampanj, om du märker att resultatet inte är det du förväntade dig. Kom ihåg också att det kan ta någon timme innan Facebook har godkänt både den första annonsen samt eventuella ändringar. Ibland händer det att någons annons inte blir godkänd fast man inte brutit mot någon av deras regler, som du för övrigt självklart även ska kolla upp innan du sätter igång och annonserar.

Det handlar även om helt andra pengar att annonsera i traditionella media. På Facebook kan du bara lägga 100 kronor om du vill och se vad det ger. Genom statistiken som är kopplat till annonsfunktionen kan du följa hur många som har sett och även agerat när de fått upp ditt sponsrade inlägg i sin status. Jag rekommenderar att du börjar så smått och följer upp med större investering när du vet vad som fungerar, för även på Facebook är det lätt att hela din reklambudget ryker om du inte läser på och analyserar resultatet.

Det som är viktigt att tänka på är att du fortfarande är på en social plattform och därför är den bästa reklamen sådan så att den passar in i sitt sammanhang och inte bara är uppenbart – kom och köp, här är ett rabatterbjudande. Visst kan du lägga upp sådana inlägg men det kommer inte att ge lika mycket som om du skriver annonsinlägg med lite mer finess. Titta hur andra gör. Se vilken typ av inlägg som du själv känner dig lockad av att klicka vidare på. Tänk dig in i hur dina kunder tänker när de är på Facebook. Vad skulle intressera dem? Testa olika varianter av sponsring och se vad som verkar ge mest.

 

Permalänk 0 0

Jag är beroende av att få likes på Facebook och Instagram, vilket börjar bli ett problem. Kan du tipsa mig om vad jag ska göra?

Jag skäms lite för att säga det men fast jag inte är tonåring utan vuxen och framgångsrikt driver ett småföretag så har jag blivit lite beroende av att få likes på Facebook och Instagram. Ja mycket faktiskt vilket jag anser börjar bli ett problem. Om jag inte får så många gilla jag önskar så känner jag mig mer eller mindre helt sänkt. Kan du tipsa mig om vad jag ska göra?

SVAR: Likesjukan, som jag ibland kallar det och som du beskriver är många drabbade av även vuxna så det är absolut inget som bara händer med en del tonåringar. Dessutom har det heller inget att göra med om man är framgångsrik eller inte. Vad det däremot oftai grunden handlar om är om man har en hög självkänsla eller ej. De med låg självkänsla brukar behöva mer av andras yttre bekräftelse om att de duger för att må bra. Många likes betyder i detta sammanhang att man fått mycket bekräftelse på att man duger och har få tryckt på gilla betyder det att man tolkar det som man inte är bra nog eller till och med värdelös om självkänslan är riktigt bedrövligt låg.

Jag tycker i och för sig att det är onödigt att känna skam. Det leder ingenstans. Du är modig anser jag som ser att du har ett problem. Att erkänna sina svårigheter är första steget inför att hitta lösningar för att växla och utvecklas.

Att jobba med självkänslan är tyvärr ingen quick-fix utan det är en livsprocess att ha förmågan att se sitt värde utan att vara för mycket beroende till vad andra tycker och tänker om en. Här kan till exempel en coach psykolog eller samtalsterapeut vara till hjälp som bollplank i denna process.

Sedan är det också så att sociala medier bygger på mer eller mindre omedelbar bekräftelse vilket kan skapa beroende hos oss. Det krävs ju ofta inte så mycket av oss i prestation i något vi skriver eller lägger ut och ändå är det ofta någon som är där och gillar och på så vis belönar ditt dopaminsysyem dig med en kick. Andra uppgifter vi har i våra småföretag kan kräva mycket mer ansträngning och ta mer tid innan någon tycker att vi är duktiga. Så det kan absolut bli en fälla att direkt få andras gillanden att man fastnar i jakten på like.

Det är skillnad mellan att bruka sociala medier och när det blir ett missbruk som gör att vi försummar andra uppgifter, nära relationer, motion, sömn och så vidare. Då behöver du ta dig en ordentlig funderare och reflektera över orsakerna till att användandet går över styr.

Permalänk 0 0

Jag har en fin hemsida men skulle även vilja starta en gillasida på Facebook för mitt småföretag. Hur gör jag för att starta gillasidan?

Svar: Bra att du har en hemsida som fungerar för en gillasida på Facebook kan länkas till den för att få mer information om dig och det du erbjuder i ditt småföretag, så det ena behöver inte utesluta varandra, utan tvärtom kompletterar varandra. Det gäller att synas i många kanaler, både på och utanför nätet som småföretagare. Att starta en gillasida på Facebook, kostar inget och är enkelt. Du behöver ha en personlig profil med ditt eget namn för att registrera en gillasida för ditt företag. Öppna din sida. Titta längst upp på sidan. I mitten finns det en rubrik som heter ”startsida”. Klicka på den. Titta sedan i vänsterspalten under en rubrik som heter ”sidor”. Där klickar du på ”skapa sida”. Då kommer det upp en sida med sex olika rutor med kategorier som du ska välja på. De olika kategorierna är:

  1. Lokalt företag eller plats.
  2. Företag, organisation eller instution.
  3. Varumärke eller produkt.
  4. Artist, band eller offentlig person.
  5. Underhållning.
  6. Välgörande ändamål eller community.

Välj det som passar bäst för dig och ditt småföretag. Varje kategori har sedan underkategorier som du också ska lista för att komma vidare. Sedan ger du sidan ett namn och trycker på kom igång. När du tryckt kom igång så godkänner du automatiskt Facebooks villkor så det kan vara en poäng att läsa de villkoren så att du vet vilka regler som gäller och vad det är du skriver under. När du sedan kanske har flera gillasidor så finns det en flik längst upp till höger där det står ”sidor jag hanterar”. Där är alla sidor du är adminstratör för listade så att du kan logga in till dem där. Sedan behöver du skapa en stor, långsmal bild som finns längst upp på sidan. Den kallas ”header” eller omslagsbild. Den bör vara 851 pixlar gånger 3715 pixlar på en stationär dator för att se bra ut. På mobilen så rekommenderas istället 640 pixlar (bredd) gånger 360 pixlar (höjd). Du ska också fylla i lite info under ”om” med de kontaktuppgifter som ska synas för de som besöker gillasidan. Du kan även ha fler administratörer på sidan som också kan skriva inlägg så behöver du inte dra hela lasset själv, om du inte vill.

Permalänk 1 0

Vad kan jag som småföretagare få ut av att vara med i sociala medier?

SVAR: Enligt min erfarenhet kan småföretagare få ut väldigt mycket av att vara med i olika sociala medier. För det första kan det bli bra kanaler för att kunna marknadsföra sig själv, sina varor och tjänster utan att det kostar något, förutom den tiden som du lägger ner förstås. Tid är i och för sig pengar för en småföretagare så det gäller att ha en strategi i grunden så att du inte spiller tid bara på att vara social. Det kan visserligen vara trevligt men det är ju viktigt att man känner att man får ut någonting av det också, då småföretagare har många arbetsuppgifter på sitt bord.

På sociala medier kan man som småföretagare, på ett helt annat sätt än till exempel i en vanlig tidningsannons, visa mycket mer av sig själv och vad man är bra på eller brinner för samt vilka värderingar man har. Om man som småföretagare lär sig kommunicera på ett trevligt sätt, där man delar med sig mycket av sina kunskaper och inspirerar på olika sätt, kan man attrahera både nya kunder samt även på ett bra sätt hålla kontakten med de man redan har. Tricket ligger här i att dela med sig. Det är inte bara kunder som kan bli lockade till kontakt med dig utan även andra som jobbar inom samma nisch kan komma att vilja samarbeta. De ser kanske att ni har liknande intressen och tillsammans kan ni kanske ta större uppdrag och kunder när ni är fler. Detta händer hela tiden i mitt nätverk, vilket många uppskattar, då det kan vara roligare och mer lönsamt att samarbeta än att konkurrera när förutsättningarna finns där.

Sociala medier kan även bli en ”testarena” där man lägger ut en del idéer som man vill ha feedback på. Till exempel kan man be följarna att kommentera färgvalet på en ny logga eller vad de tycker om en viss slogan eller liknande. De flesta slags frågor brukar man kunna få bra svar på om man själv är duktig på att interagera med dem som svarar samt visar att man är tacksam för hjälpen. Detta kan göra att man kan minska konsultkostnader och liknande därför att följarna bjuder på sina expertkunskaper.

I vissa sociala medier som till exempel Facebook, Twitter och nyligen även Instagram kan man även annonsera, genom sponsrade inlägg, om man vill nå en större målgrupp och detta kan bli ett kostnadseffektivt sätt att nå ut eftersom du där i hög grad kan skräddarsy vilken målgrupp du vill nå. Att man kan följa upp, mäta och jämföra resultatet hos olika kampanjer kan vara extra viktigt för småföretagare som ofta inte har så mycket pengar att röra sig med i sin marknadsföringsbudget.

En annan viktig aspekt är att många numera använder sociala medier för att leta upp olika saker och kompetenser istället för att man använder vanliga sökmotorer som till exempel Google. På Linkedin så ”headhuntas” inte bara chefer som rekryterare vill anlita utan det kan lika väl vara en kund som söker en viss kompetens hos en konsult och då kan man hamna hos en duktig småföretagare som har lagt möda på att lägga upp rätt sökord på sin Linkedinprofil. Det är likadant på Facebook, när sökordsrutan används kan den som sökt hamna på din gillasida eller hitta en grupp du har skapat och på så sätt får ni kontakt.
Sedan har vi den viktiga sociala biten. Vi är ju trots allt sociala varelser. Många småföretagare, speciellt de utan anställda, jobbar mycket ensamma och har behov av att ha fler att prata med. Att vara med i sociala medier kan vara ett sätt att vara lite social då och då ungefär som om man tar en fikapaus och umgås lite med andra som kanske också är småföretagare och kan peppa och inspirera en. Just att bli inspirerad är också något som man kan bli när man är på sociala medier. Många delar med sig av sina framgångshistorier och detta kan peppa dig att också sätta upp mål och uppnå dem. Likaså finns det en del som skriver om misstag och då kan du ta till sig och lära av dessa. Att man kan få ta del av andras småföretagares vardag kan vara viktigt och göra att man känner gemenskapskänsla.

Även lärandet och kompetensutvecklingen kan ta stort utrymme i din närvaro på sociala medier om du går med i grupper etcetera som har speciella teman som man diskuterar och delar erfarenheter kring. Om det inte finns en grupp kring ditt specialintresse kan du själv starta en och bjuda in andra och på så sätt fördjupa dina kunskaper samt synliggöra dig själv, vad du kan och är intresserad av. Att driva en grupp kan även vara en del av din marknadsföring och ge bra goodwill, då det blir bra synlighet för dig och ditt företag om gruppen växer och får tusentals medlemmar.

Sist men inte minst vill jag nämna att på sociala medier kan man även följa nyhetsbevakning samt vad som händer i det politiska livet som rör småföretagare, detta även utan att läsa alla stora dagstidningar. På till exempel Twitter kan man få realtidsuppföljning av nyhetsläget om man följer de som är bra på omvärldsbevakning och man kan snabbt scanna av det som hänt och sedan välja att gå vidare att läsa de hänvisade länkarna till de nyheter som intresserar och på så sätt spara tid och energi.

Permalänk 1 0

Måste jag som småföretagare använda mig en bild på mig själv som profilbild i sociala medier?

Måste jag som småföretagare använda mig en bild på mig själv som profilbild i sociala medier, jag tycker att det är jobbigt att vara med på bild och vill gärna vara lite mer anonym?

SVAR: Man måste i och för sig ingenting och som småföretagare kan man välja själv själv vilken strategi man vill ha i sociala medier. Är det till exempel din gillasida på Facebook eller en företagsprofil på Twitter så fungerar det bra med din logga eller någon annan ikon, Är det däremot ditt privata konto på Facebook eller LinkedIn så föredrar jag att det är ett foto på dig själv, om jag ska ge råd utifrån min profession att ha nätverkat mycket via social medier. Förvånansvärt många småföretagare på Facebook har bilder på katter, sina barn, solnedgångar eller liknande som de använder för att nätverka och marknadsföra sina företag. Det tycker jag känns oproffsigt i många av fallen och jag vet att många andra också tycker samma sak då jag har diskuterat detta fler gånger i mitt flöde. Att man inte har en bild på sig själv kan också minska chansen att få komma med i olika grupper på Facebook, då en del administratörer har börjat neka att acceptera konton utan profilbild att vara med i gruppen. Detta för att minska risken för att så kallade spamkonton ska slinka in och lägga in reklamerbjudanden av olika slag. Nu kan i också för sig de som står bakom de falska kontona ha kapat bilden någon annan stans men ändå.

Sociala medier är ju just menade att vara sociala och då är det trevligare att nätverka med de som vi ser ansiktet på. Det skapar mer tillit och känns mer autentiskt. Vi vill ju göra affärer med människor som vi litar på. Det gör det mer personligt. Det är en stor fördel om du har bra bilder på dig själv. Det kan absolut vara värt att gå till en professionell fotograf, som tar en bra bildserie på dig som du kan använda i olika sammanhang. Även som pressbilder ifall det skulle bli aktuellt att du blir intervjuad i media och då vill de ofta att man skickar ett porträttfoto på en själv. Sen behöver man inte vara fotomodellsnygg för att bilden ska fungera i olika sociala mediasammanhang. En duktig fotograf brukar få till bilderna oavsett om du är bildskön eller inte. Desto mer van man blir av att bli fotograferad, hur man ska stå och le och så vidare för att se mest fördelaktig ut desto lättare brukar det gå. Det är bara att börja och öva. Lycka till.

Permalänk 1 0

Hur får jag som småföretagare fler vänner på Facebook? Kan jag skicka vänförfrågningar till människor jag inte känner?

SVAR: Kul att du vill utöka ditt nätverk på Facebook. Ja visst kan du pröva att skicka vänförfrågningar fast du inte har träffat personerna i fråga. Dock får du vara beredd på att inte alla accepterar förfrågningar från okända. Alla har olika strategier så ta det inte personligt. För att öka chansen till att någon säger ja är det bra att skriva ett personligt meddelande samtidigt, där du säger något trevligt om dig själv och varför du vill att ni ska ha kontakt. Då ökar chanserna att han eller hon tackar ja till din förfrågan och ni kan börja kommunicera mer.

Om ni har få gemensamma vänner så kan det dock hända att detta meddelande hamnar i personens spambox som han eller hon kanske inte läser, många vet inte ens om att det finns en andra dold meddelandebox på Facebook. Det säkraste nätverkandet är därför att främst sikta in sig på att kommunicera med de personer som du har många gemensamma vänner med, för på så vis blir de vännerna en referens för att du är en bra person. Vi lever i ett referenssamhälle numera.

Ett annat bra sätt att få fler vänner är delta i grupper. Att du är aktiva och berättar vem du är, vad du gör och vad du står för på ett positivt sätt. Då brukar det naturligt bli så att du hittar personer som lär känna mer och någon av er skickar vänförfrågan till den andre. Då är man inte längre ”okända” för varandra.

Du kan också skriva i gruppen att du gärna skulle vilja ha fler vänner. Uppmuntra dem att bli vän med dig om de också vill utöka sitt nätverk. Det kan du även skriva på din personliga profil och be dina vänner att gärna koppla ihop dig och föreslå dig för andra som de tror kan ha nytta och nöje av att vara vän med dig. Erbjud dig att göra samma för de av dina vänner som också vill bredda sitt nätverk så blir ni varandras wingman. Det är roligt att samarbeta på detta viset.

Försöka även att skriva så intressanta inlägg som möjligt, sådant som engagerar andra att svara och dela. Gör dina inlägg offentliga istället för att du bara skriver för dem du redan är vän med, så att inläggen kan få större spridning och möta nya kontakter som kanske blir nyfikna på att veta mer om dig och ditt företag och själv väljer att ta kontakt. Först och främst handlar det om mycket egenaktivitet om man ska få fler vänner på Facebook. Andra är inte tankeläsare. Berätta vad du har för planer och be om hjälp. Sätt mål och avsätt tid för detta jobbet.

Permalänk 1 0

Jag har gått med i ett antal grupper på Facebook. Hur jag kan marknadsföra mig själv som småföretagare där på ett bra sätt?

SVAR: Kul att du också som så många andra småföretagare har upptäckt många grupper på Facebook som du vill vara med i. Nu nämner du ju i och för sig inte exakt vilken typ av grupper du har valt att gå med i för det finns många olika varianter och som har olika regler beroende på syfte och vem eller vilka som är administratörer för gruppen.

Det enklaste är därför att du läser gruppreglerna  för de flesta grupper brukar ha sådana och sedan håller dig till dem för annars riskerar du att bli utesluten samt att många andra medlemmar i gruppen ser att du beter dig illa vilket självklart innebär badwill för både dig och ditt företag. Finns det inga regler eller du undrar över något så kolla upp vem eller vilja som är admin och fråga dem vad som gäller.
Det finns vissa grupper där det är uttalat att det går bra att göra reklam. Sök i sökfältet på ordet ‘reklam’ så kommer det upp ett antal grupper där fokus är att småföretagare får göra reklam för sig själva. Småföretagarnas riksförbund har till exempel en sådan grupp. Den heter Affärsnätverka med småföretagarna. Gå gärna med där.

Sedan är det så att det inte ger så mycket att bara lägga in annonsliknande inlägg på Facebook och i andra sociala medier. Det budskapet jag har försökt hamra ut här i sociala medier är att småföretagare når störst framgång där genom att tillföra ett värde som är förpackat på ett sätt så att det är socialt. I grupper kan man göra utmärk reklam för sig själv genom att till exempel ge användbara tips och råd samt att kommunicera och engagera sig i vad de andra skriver för inlägg. Det finns många sätt att visa vem man är, vad man kan och gör i sin verksamhet utan att man lägger ut rena reklamblad. Lär man sig social selling, som det kallas så ger det en väldigt bra och trovärdig marknadsföring och det är värt att lägga tiden på att hitta sitt eget sätt här.  Sedan är det väldigt bra att skapa egna grupper om du vill göra den investeringen i tid för då är du själv administratör och kan bestämma regelboken. Det ger även ofta mycket goodwill att driva en grupp på Facebook och även på Linkedin men det tar, som du säkert redan förstår rätt mycket tid, speciellt om gruppen blir populär och växer.

 

 

Permalänk 0 0

Hur skapar jag som småföretagare engagemang i sociala medier genom att ställa frågor?

Jag har försökt någon gång att ställa frågor men fått lite varierande resultat och nu skulle jag gärna vilja ha lite tips på hur man ställer frågor för att få respons.

Svar:  Bra att du tänker att det är engagemang som du vill skapa för jag märker att många gör fel här och mer tänker sig sociala medier som kanaler där man i första hand vill ha ut sitt budskap och ofta då mer eller mindre reklambudskap. Ett sätt att visa att man verkligen vill ha en dialog är, som du också nämner att du redan har gjort, att du ställer en fråga. Att du genom att använda frågetecknet visar att det är dialog du vill ha och att du ser fram emot att andra svarar.

Sättet att skriva frågor kan vara lite olika. Antingen en enkel fråga som står för sig själv och inte har så mycket text än bara frågan i sig. Den typen av frågor kan ha olika djup. Man kan få mycket respons på de enkla och vardagliga frågorna som ”hur har ni det idag” och liknande. Bra är att växla seriositeten i frågorna för att få med sig olika aspekter och så att de som följer kan känna att något kan passa dem.

Ett annat sätt är att koppla frågan till en bild eller en fråga som är kopplad till en bild eller rörlig film. Både bild och film är något som i sig sticker ut bättre i flödet och syns än om man jämför med rena textinlägg. Ögat dras till bild och färg helt enkelt. Frågan kan också vara kopplad till ett längre mer inlägg där du till exempel berättar en historia eller liknande eller att du ställer en fråga i samband med att du lägger ut en länk till ett blogginlägg, debattartikel eller artikel som du eller någon annan har skrivit. Är det någon annan som skrivit artikeln du delat så är det bra om du passar på att tagga in den eller de skribenterna i inlägget så har du i alla fall förmodligen de som ger svar och så är dialogen igång.

Möjligheterna med frågor är många som du ser och du får pröva dig fram kring vad som passar dig bäst. Det kan även bara bra att växla hur man ställer frågor, både för att mäta responsen samt för att få en blandning av olika typer av inlägg så du inte tråkar ut följarna genom att bli för förutsägbar.

Självklart är det väldigt bra att passa på att ställa frågor om dina tjänster, varor eller sätt att arbeta som du också har konkret nytta av i ditt arbete. Det kan till exempel vara att du ställer frågan om följarna gillar den ena eller andra färgen i en logga du håller på att skapa eller som jag har gjort, bjudit in personer i sociala medier att rösta på vilket av fem bokomslag som de gillade bäst. Det är alltid bra att skapa tillsammans med fler än sig själv och få tillgång till deras kreativitet och erfarenheter.

Permalänk 0 0

Vad är en hashtagg och hur använder jag den?

SVAR: En hashtagg, ser ut så här # och fungerar som en egen liten sökmotor i sociala medier. När du sätter en hashtagg framför ett ord och markerar det så hamnar ditt inlägg helt enkelt i samma flöde som alla andra som också hashtaggat samma ord, begrepp eller namn. Den som söker på just den hashtaggen kommer då att få se en lista med inlägg och kanske kommer han eller hon då hitta ditt inlägg och läsa det och kanske dela det och eller svara. Personen kan också bli nyfiken på att bli vän med eller följa dig för att se om du skriver mer inom samma genre som intresserade. På så sätt når du fler än de som du redan är sammankopplad med i sociala medier och på sätt bredda ditt nätverk som småföretagare.

Du själv kan också söka och få mer kunskap, omvärldsbevaka och så vidare inom ett visst ämne genom att söka på en eller flera hadhtaggar inom de områden som du är nyfiken på och vill se vem som skriver om det. På vissa sociala plattformar är det vanligare att man använder hashtaggar än på andra, som Twitter och Instagram till exempel. Nu får man ju inte plats med så många hashhtaggar på Twitter på grund av utrymmesbrist, så det gäller att tänka till så att budskapet blir slagkraftigt. En eller flera hashtaggar kan förutom att vara en form av sökmotor, även förtydliga och spetsa till ditt inlägg, ibland även på ett humoristiskt eller mer mer lättsamt sätt, som till exempel #detgårbranu eller #hejamigochhejadig som är en peppande hashtagg som jag själv har skapat och ser att en del andra också använder. Ett bra sätt att lära sig hur man gör är att läsa andras inlägg med fokus på hur hashtaggar de använder för att du sedan själv börjar använda de du gillar och tycker verkar vara rätt för dig och det du skriver om.

Här är exempel på några hashtaggar som används kring småföretagande.

#drivaeget #startaeget #egetföretag #företagande #entreprenör #entreprenörskap #småföretagare #startup #kvinnligtföretagande #företagshjälpen #företagare #startup #ungtföretagande

Permalänk 0 0

Hur blir jag mer strukturerad i hur jag använder sociala medier?

Jag driver enskild firma och är ofta aktiv på sociala medier och tycker det är kul men att det tar mycket av min tid och jag är osäker på vad det ger. Ofta tänker jag mest att det är slöseri med tid och jag sitter och ströchattar med vänner. Hur ska jag få ut mer av det för i grunden tycker jag som sagt att det är väldigt roligt att vara med, kanske mest av anledningen att jag saknar att ha arbetskamrater som jag hade tidigare när jag var anställd. Jag vill lära mig bli lite mer strukturerad i hur jag använder sociala medier helt enkelt. Skämt åtsido så skulle jag behöva en chef som sa till mig att jag inte fick vara på sociala medier på arbetstid.

SVAR: Du har helt rätt i att många småföretagare ofta använder sociala medier som ett sätt att fylla ett socialt behov. Visst kan det vara ensamt att driva eget och då kan sociala medier vara ett sätta att få lite social kontakt. Fördelen är ju också att man inte behöver ta sig någonstans fysiskt och att det ofta är någon online när som helst på dygnet som man vill prata lite med någon. Det kan vara ett bra sätt att ta en fikapaus från sina andra uppgifter. Alla klarar inte av att begränsa sin medverkan på sociala medier med dig och det kan bli så som du beskriver, att det mer blir slöseri med tid. Då är det bra att man börjar strukturera tiden man lägger i sociala medier lite mer, så att inte viktig arbetstid används på ett sätt som man själv anser blir fel för den känslan är inte bra att ha med sig. Vi småföretagare har ju ingen chef som hjälper oss prioritera vår arbetsdag- på gott och ont tänker jag ibland men visst tycker de flesta småföretagare att friheten att själv kunna välja är en av de bästa sakerna med att driva eget.

Jag vill verkligen trycka på vikten att ha ett syfte med sin medverkan som småföretagare i sociala medier. Desto klarare du är över syftet desto enklare kan det bli att minska slözappandet och det som känns onödigt. Att ha konkreta mål kan vara väldigt värdefullt i den processen att styra upp mer.Tydliga mål kan vara bra. Till exempel att du har som mål att göra x-antal inlägg om dagen eller i veckan. Du vill ha ett visst antal följare på Twitter eller ta 20 nya kontakter på LinkedIn. Eller att en film du laddat upp på Youtube ska ha haft minst 1000 visningar och så vidare. Just att du blir mer konkret gör att det är enklare att komma ihåg vad det var du hade för avsikt att göra.

Har du svårt att upptäcka att tiden går vet jag många som sätter en äggklocka eller liknande på den tiden som du tänker att du vill lägga på sociala medier. När klockan ringer så avbryter du och gör något annat som du har bestämt att du ska göra efter. Alternativt att du alltid har en viss tid, på morgonen, mitt på dagen, på eftermiddagen eller kvällen då du är uppkopplad och låter bli att surfa in andra tider. De flesta kan bli mer disciplinerade om de sätter sig för det och det är tillräckligt viktigt.

En annan som jag vill lyfta fram är att om du nu av någon anledning ändå gillar sociala medier och ofta hamnar där så kan det vara en väg att du integrerar sociala medier mer i ditt arbete. Att du helt enkelt skruvar om din affärsidé så att sociala medier blir mer en riktig arbetsuppgift än som du har det nu när det mer känns som en flykt från det du anser att du ‘borde’ göra istället och som du får dåligt samvete för att du inte gör. Då blir det mer legitimt att hänga mer i sociala medier och kanske kan du få till en riktigt bra affärsmodell som gör att du är mer framgångsrik i ditt småföretagande än du är just nu. Det är i alla fall en tanke som slår mig när jag läser din fråga. Lycka till.

 

Permalänk 0 1

Vad är det för skillnad mellan en öppen och sluten grupp på Facebook och vad positivt och negativt med den ena eller andra varianten om jag som småföretagare vill skapa eller gå med i en grupp?

SVAR: När en grupp är öppen så betyder det att vem som helst kan se vad som skrivs där även om man inte är medlem i gruppen. Fördelarna med det är främst spridningseffekten, att man kan dela inläggen där och på så vis nå ut till långt fler än de som är medlemmar. Öppna grupper brukar även växa snabbare då de bra inläggen i gruppen delas och när de görs så ser fler personer dessa och då blir en del nyfikna på och söker själva in som medlemmar.

Nackdelen är att man har mindre kontroll över innehållet som skrivs och gruppkänslan blir mindre. Många gruppmedlemmar föredrar hellre att man kan titta på medlemslistan och då se vem det är som kan se när man skriver ett inlägg. Det ger en starkare känsla av grupptillhörighet och att man lär känna varandra.

När man är admin från en grupp och behöver blocka någon som burit sig illa så kan det också vara skönt både för en själv och gruppmedlemmarna att den personen inte kan se vad som skrivs i gruppen framöver, någon som han eller hon hade kunnat göra om den varit öppen. Det man alltid bör ha i minnet när man är på sociala medier, vare sig man skriver något i en sluten grupp eller i något annat forum är att allt kan skärmdumpas och spridas vidare även om inte just den funktionen ‘dela’ finns. Så även om någon inte är med i en sluten grupp länge så kan denne få ta del av det som skrivs genom att någon som är kvar i gruppen delger honom eller henne detta.

Jag vill även tipsa om att när man som admin väl slutit en öppen grupp så kan man ej välja att öppna den igen så innan man gör det valet så behöver man tänka igenom valet en gång till.

Sedan finns det ytterligare en typ av grupp man kan skapa på Facebook, en så kallad hemlig grupp. En sådan kan inte sökas i vanliga sökfältet utan man måste ha blivit tillagd som medlem eller fått för att få vara med. Den typen används till exempel till projektgrupper av olika slag och där man inte vill ha fler medlemmar. Hemliga grupper kan heller inte ändras så att de blir öppna så när man registrerar en grupp är det viktigt att veta vad man ska ha för syfte med den från början. Annars är det i och för sig lätt att skapa en ny grupp och börja om från början.

Permalänk 0 0

Jag har råkat ut för en del kritik i sociala medier kring mitt småföretagande. Jag tycker att det känns jobbigt och jag skulle gärna vilja ha lite tips på hur jag kan hantera detta.

SVAR:  De allra flesta småföretagare råkar ut för någon kritik av något slag oavsett vad man skriver eller inte skriver. En del blir givetvis mer drabbade än andra. Desto mer du hörs och syns, desto mer positivt brukar man få ut av sociala medier som småföretagare men samtidigt så kommer också ofta kritiken och även näthatet och till och med hoten, som ett brev på posten, vilket kan vara tufft att hantera.

Att du blir kritiserad och till och med hatad kan på ett vis vara en fördel för dig i ditt företag. Det kan visa ditt nätverk och dina kunder mer av vem du är och vad du tror på. När du står upp så kan du till exempel tydliggöra dina värderingar på ett effektivt och kraftfullt sätt. Om du till exempel blir kritiserad för att du inte är miljömedveten så kan du lista allt du gör för miljön och tydliggöra detta. Du får ju samtidigt en signal om att dina insatser för miljön kanske inte är så tydligt för alla som kommer i kontakt med dig och ditt företag. Att du behöver bli bättre på att kommunicera om vad du och ni står i dessa frågor för att det ska framgå klarare.

Det är dock skillnad på kritik och kritik. Är det konstruktiv kritik så kan du passa på att tacka för intresset och feedbacken som faktiskt kan hjälpa dig i att utveckla ditt företag. Är det hat och hot och eller från någon som bara är ute efter att skada dig och ditt företag, kan det vara bättre att ta bort kommentarerna och eller blockera den eller de personerna som går på. Å andra sidan kan man också få sympatier i sociala medier när man som småföretagare visar vilka galenskaper som man ibland blir utsatt för. Det beror också lite på hur mycket tid man vill lägga på att hålla på och dividera med en del personer och hur känslig man är för att bli attackerad. Det är bra om man kan distansera sig och tänka på att väldigt negativ kritik som framförs på ett aggressivt vis ofta handlar mer om personerna själva än dig och ditt företag egentligen. Du bestämmer själv vad du vill svara på eller inte men det är heller inte bra att bara sopa undan allt som är negativt för det känns heller inte autentiskt. Bättre att lära sig bemöta kritik med intresse och proffsighet och att du visa att man bryr sig om sina kunder och vill lyssna. Det går att vänja sig vid att hantera sådana frågor också för den delen. Är ni fler som skriver i sociala medier i ditt småföretag kan det vara bra att samordna lite i teamet om det blir så att man råkar ut för en större attack. Gärna innan det händer för den delen. Få aktörer går helt fria från kritiken i sociala medier och med rätt kunskap, plan och inställning går den som sagt för det mesta att vända till något konstruktivt och som man inte behöver vara så rädd för.

Permalänk 0 0

Många småföretagare brukar tagga vänner när de lägger ut statusar på till exempel Facebook och Twitter. Är det bra? Kan jag göra detsamma eller irriterar det mina vänner?

SVAR: Ja att tagga personer på Facebook är ett sätt att öka synligheten i och med att man säkerställer att i alla fall minst de vars namn man taggat kommer att gå in och titta på det du skrivit eller den bilden du lagt ut. Så i grunden är det en bra och värdefull metod som i och för sig kan missbrukas också och då blir inte nätverket så glada. Om du till exempel taggar för många av vännerna i rent kommersiella poster så i princip enbart upplevs som reklam för mottagaren och som inte tillför något som de anser är värdefullt så kan taggningsfunktionen skapa mer badwill än goodwill.

Vi behöver alla komma ihåg att vi deltar i sociala medier och för att vi ska trivas där så behöver vi anpassa vår kommunikation så att den blir mer social. Många av vännerna vi har kanske i första hand har Facebook som ett ställe där man vill umgås och prata ungefär som ett vardagsrum och då blir rena säljstatusar irriterande och man tappar intresset och förtroendet för de som taggar en i många meddelanden av det slaget. Det är bra att ha lite kunskap och fingertoppskänsla kring vilka typer av ämnen som intresserar vem, så att man kan välja vem man i så fall ska tagga i vad. Målet är anser jag att den personen ska säga, vad intressant, tack för att du tänkte på mig och kom ihåg att detta ligger inom mina intresseområden, istället för att du bara taggar på så många som möjligt i allt du kan komma på som du vill ha ut med som en megafon. När taggningen används för att skapa dialog kring intressanta teman ger det, som sagt en helt annan effekt än när det blir reklam. Det kräver mer av dig men ger bättre resultat och mindre irriterade vänner på Facebook. Vi småföretagare behöver vara aktsamma om vårt nätverk och vårda det. Du kan docka inte tagga personnamn på gillasidorna, vill jag passa på och tillägga.

Permalänk 0 0

Jag har noterat att det sprids många virus och bluffinlägg på Facebook och i andra sociala medier. Vad kan jag göra för att undvika att klicka på detta samt vad ska jag göra om jag råkat ha gjort det?

SVAR: Du har rätt i att virusspridningen har ökat markant. Desto mer människor som är med på Facebook, desto fler bluffare flyttar också i. För att där finns många att lura, vilket är trist men något vi måste lära oss att hantera. Det finns många fördelar för en småföretagare att vara med på Facebook och bland annat kunna marknadsföra sig och nätverka där. Det finns även risker, som till exempel att man kan få och även omedvetet kan sprida vidare virus. Därför behöver vi hålla oss uppdaterade om vad som händer på virus och bluffronten så att vi inte hjälper de oseriösa aktörerna få ännu större utrymme.

Det som kan hända om man klickar på virus kan vara att man får virus i datorn, så att den i värsta fall kan krascha. Alternativt att någon tar över och ”kapar” din dator och använder den för kriminella grejer, eller kommer åt dina kontokort och tömmer dina och ditt företags konton. Som tur är så är detta relativt ovanligt än ändå. Vad som istället kan hända är att om du klickar på virus på Facebook så skapar det ett irritationsmoment i ditt nätverk, i och med att detta virusmeddelande då brukar sprida sig vidare till ett antal av dina vänner. Viruset kan antingen lägga sig som en status, synligt i deras logg och det ser ut som om du är den som står bakom detta inlägg, eller som ett privat meddelande. Det blir ofta jobbigt det är vanligt att sådana meddelanden visar sig som till exempel är en porrfilm med djurtex, en film med våld eller liknande. Sådant som du inte alls vill stå för med ditt personliga varumärke som småföretagare och inte stämmer med dina värderingar. Det blir helt enkelt inte bra reklam för dig och ditt småföretag. I värsta fall kan andra tänka att du kanske är oseriös i din vanliga verksamhet också om du är så oaktsam med var du klickar på och inte på Facebook.

Källkritik är därför viktigt även om du själv får konstiga meddelanden på din logg eller i ditt PM, även om meddelandet kommer från en betrodd länk. Hellre än att du oaningslöst klickar på länken direkt så ta ett par djupa andetag och fundera över om detta kan vara ett virus. Är du osäker så kan du även skicka ett personligt meddelande till personen i ditt nätverk som står bakom det du tyckte var underligt. Fråga honom eller henne om de har skickat något till dig eller ej. Ofta har de då ingen aning om att de är igång och sprider virus. Då bör de som redan har klickat även rensa sin logg och kolla i PM. Gärna anmäla det spaminlägget som spridit sig till Facebook så de kan spåra och blockera virusmakarna. Sedan är det bra att byta lösenord på Facebook samt scanna av sin dator så inte den har blivit infekterad av virus. Är det en stor bluff du har blivit utsatt för kan man även anmäla till Polisen. Inte för att de alltid har så mycket tid att utreda sådant men det kan ändå vara viktigt att de får reda på vad som är i görningen innan fler blir lurade. Speciellt om det är pengar inblandade.

En annan variant av bluff som sprider sig i sociala medier är en ny form av det som kallas ”Nigeriabrev”. Personer, ofta från falska konton, kontaktar dig och säger att du ärvt pengar eller liknande och ber dig om ditt kontonummer. Det är självklart bara att ignorera. Blockera även de konton som skriver så samt anmäl till Facebook.

Var alltid försiktigt med att ge ut lösenord samt personliga uppgifter till aktörer på Facebook som du inte känner till. Även oskyldiga appar med tester som till exempel ”vilken mentala ålder har du”, som kan kanske tycker är lite kul avkoppling från företagandet, ska man vara försiktig med. Speciellt aktsam ska man vara med appar som kräver att man ska godkänna att appen får tillgång till hela ens vänlista. Det är inte populärt i ens nätverk om någon godkänner att man ska finnas med på någon sändlista som man inte själv har godkänt och vill vara med på. Detta gäller även spel på Facebook. Vill du spela spel så gör de man om du ständigt bjuder in andra och eller uppger deras namn så kommer en del, som inte är på Facebook för att spela, att blockera dig och den kontakten är förlorad.

Slutligen, alla gör vi fel i sociala medier någon gång. Om du klickat på fel länk, blivit lurad eller så kan man bara be om ursäkt och lära sig av misstaget. Många bluffar på nätet är oerhört välgjorda så det gäller att vara på sin vakt och att vi lär av varandra.

Permalänk 1 0

Hur mycket kan man redigera och försköna bilder i sociala medier?

Nu finns ju många appar där man kan redigera bilder som man använder i sociala medier, hur mycket kan man försköna bilder tycker du? Som småföretagare vill jag ju se bra ut när jag lägger ut bilder i olika sammanhang.

SVAR:  Visst är det spännande att tekniken utvecklas snabbt och att det finns många olika typer av enkla verktyg som även vi som inte är proffs på redigering kan använda för att redigera bilder. Att kommunicera ut sitt budskap med hjälp av bilder är ett effektivt sätt att jobba via sociala medier. Bilder syns ofta bättre i flödet än bara rena textinlägg. Färg och form drar till sig ögat och man blir nyfiken. Desto bättre bild desto fler brukar se och läsa inlägget.

På ett plan är det ju samma sak om man putsar till en bild som att man redigerar en text. Som till exempel på Instagram där man lätt kan lägga ett filter på och på så sätt förändra och förbättra bilden enligt eget tycke och smak. Den typen av filter kommer säkerligen att sprida sig även till andra plattformar snart då det blivit så populärt. Det är svårt att få utvecklingen att gå tillbaka så denna typ av appar som möjliggör redigering är helt enkelt här för att stanna. I och med att det är lätt för lekmän att kunna snabbredigera så är det också allt fler som gör det. En trend blir samtidigt att en del använder hashtaggen #nofilter för att visa att man faktiskt tog en bra bild utan att känna behov av att fixa och trixa till den sedan för att den skulle bli ännu snyggare.  Att det blir status med bilder som inte behövs redigeras för att  hålla för publicering.

Samtidigt tänker jag att det också samtidigt är viktigt att man är autentisk i sin kommunikation som småföretagare. Det är skillnad på att redigera en bild och manipulera den så att bilden får en total makeover utan att man nämner att man gjort det. Om alla bilder på en själv är så ”förskönade” så att man plockat bort tio kilo på sig själv och alla eventuella rynkor, så att de som träffar en inte alls tror att det kan vara samma person, så inger inte denna redigeringen så mycket förtroende för småföretagaren och hans verksamhet. Om man nu vill göra större redigering av bilder så är det bäst att man överlåter det jobbet till någon som är proffs på bildredigering för annars ser det ofta bara konstigt ut.

Permalänk 0 0

Den här webbplatsen använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Läs mer här.