Att starta eget företag

Vill du starta eget företag? Kanske trivs du inte med din anställning eller är arbetslös och har en affärsidé som du vill satsa på. Hos Småföretagarnas Riksförbund får du rådgivning och tips om allt från bidrag och regler till val av bolagsform. 

Teckna Småföretagarnas start-paket

För dig som vill ha en enkel, trygg och lönsam start i ditt företagande

Småföretagarnas Start-paket ger dig allt du behöver för att starta och komma igång! Du får med dig smarta verktyg, rådgivning, utbildning och viktiga försäkringar – sådant som kanske tidigare upplevts som krångligt blir nu hur enkelt som helst. Start-paketet är till för dig som är precis i startgroparna, och redo att ta steget till att förverkliga din dröm. Vårt mål är att alla som vill ska kunna bli företagare!

Start-paketet kostar 695 kronor/månad, och du kan nyttja det fram tills andra bokslutet. Medlemskap ingår i paketet.

Läs mer om start-paketet här

 

Ta hjälp av oss

Starta företagDet en myt att man kan tjäna snabba pengar på att driva företag. Tvärtom brukar det ta tid innan man som företagare kan ta ut vinst från sin nya verksamhet.

Vi på Småföretagarnas Riksförbund råder alla som vill starta eget företag att ta professionell hjälp med detta. Hos oss får du tips om hur du kommer igång steg för steg med din nya verksamhet.

Hur man kommer igång

Det allra viktigaste är att fundera igenom vilken företagsform som passar bäst. Du kan alltid börja med enskild firma för att senare byta till handelsbolag eller aktiebolag om ditt företag utvecklas positivt. Med ett aktiebolag håller du isär dina privata pengar från verksamhetens.

Du bör också lägga upp en affärsplan och en marknadsplan för ditt företag. Affärsplanen talar om hur du ska organisera verksamheten och marknadsplanen talar om hur det ska marknadsföras. Som medlem hos Småföretagarnas Riksförbund får du professionell hjälp med att utveckla din affärsidé.