Småföretagarnas Riksförbund

Att starta eget företag


Vill du starta eget företag? Kanske trivs du inte med din anställning eller är arbetslös och har en affärsidé som du vill satsa på. Hos Småföretagarnas Riksförbund får du rådgivning och tips om allt från bidrag och regler till val av bolagsform. 
Bli medlem-anmälan

Bli medlem i Småföretagarna redan från start

Genom ett medlemskap har du rätt till kostnadsfri juridisk telefonrådgivning, om det skulle behövas. Du får medlemstidningen Bra Affärer, fem gånger per år – en tidning som ger både råd och inspiration kring ditt företagande. Du har möjlighet att teckna förmånliga Trygghetslösningar för att säkra både ditt företag  och dig som privatperson. Är du med i SMÅA, Småföretagarnas arbetslöshetskassa, så erbjuder vi en exklusiv tilläggsförsäkring, som skyddar dig vid inkomstbortfall och konkurs.

Utöver allt ovan så får du tillgång till ett stort paket av medlemsförmåner med bra rabatter i allt som du som företagare kan behöva.

Bara förmånerna i ditt medlemskap gör att du snabbt sparar in medlemsavgiften.

Medlemsavgiften är 100 kr/år + en avdragsgill serviceavgift på 1100 kr. På serviceavgiften tillkommer lagstadgad moms.

Vi finns på plats, både på telefon och chatt från kl 07.30 mån-fredag om det är något du undrar över. På onsdagar har vi dessutom kvällsöppet till kl.17.00.

Läs mer om dina förmåner

 

Ta hjälp av oss

Starta företagDet en myt att man kan tjäna snabba pengar på att driva företag. Tvärtom brukar det ta tid innan man som företagare kan ta ut vinst från sin nya verksamhet. På senare tid har dock förutsättningarna för eget företagande förbättrats och antalet nystartade aktiebolag har ökat.

Vi på Småföretagarnas Riksförbund råder alla som vill starta eget företag att ta professionell hjälp med detta. Hos oss får du tips om hur du kommer igång steg för steg med din nya verksamhet.

Hur man kommer igång

Det allra viktigaste är att fundera igenom vilken företagsform som passar bäst. Du kan alltid börja med enskild firma för att senare byta till handelsbolag eller aktiebolag om ditt företag utvecklas positivt. Med ett aktiebolag håller du isär dina privata pengar från verksamhetens.

Du bör också lägga upp en affärsplan och en marknadsplan för ditt företag. Affärsplanen talar om hur du ska organisera verksamheten och marknadsplanen talar om hur det ska marknadsföras. Som medlem hos Småföretagarnas Riksförbund får du professionell hjälp med att utveckla din affärsidé.

 

 

För att skapa bättre förutsättningar.

Bli medlem
Den här webbplatsen använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Läs mer här.